Eventyret fortsætter

Grønland og Arktis gik i blodet på den unge Jørn Riel og efter farvel til Lauge Kochs ekspedition i 1953 fortsatte han livet i Grønland. Han flyttede til Scoresbysund og begyndte at skrive de historier ned, som han fik fortalt af eskimoerne og de folk han ellers mødte i det arktiske. Det blev til 19 stilehæfter, der egentlig kun var bestemt til skrivebordsskuffen. En bogsælger – den senere forlagsdirektør Jørgen Fisker – fik ham dog på andre tanker.

Uden Jørn Riels vidende afleverede Jørgen Fisker manuskripterne til det nu lukkede Hasselbalchs Forlag og kort efter modtog Jørn Riel en besked om , at de gerne ville udgive bogen. Manuskriptet blev til trilogien Mine fædres hus, der udkom i perioden 1970-72.

Jørn Riel blev i 1964 tilknyttet FN som Field Officer og arbejdede i forskellige brændpunkter i verden de næste år. Han skrev for sin fornøjelses skyld i sin fritid og Lademann´s Forlag begyndte at udgive bøgerne. I årenes løb blev det til 17 titler i oplag på op imod 200.000. Dette gav Jørn Riel økonomisk frihed til for at søge orlov fra FN – opholdene foregik ofte i krigsområder og var ret belastende for familien - og hengive sig skriveriet for alvor.

Med udgangspunkter i Kuala Lumpur og Småland rejser Jørn Riel stadigt verden tynd på jagt efter eventyr og gode historier og er stadigt uhyre aktiv som forfatter.