Signe Schlichtkrull er født i 1969. Som femårig rykkede familien teltpælene op og flyttede til Thurø syd for Svendborg. Her gik hun i gymnasiet, hvorefter hun læste et enkelt semester på sociologi på Hamburg Universitet, inden hun blev optaget på Journalisthøjskolen i Århus i 1992.
Allerede under journalistuddannelsen vidste Schlichtkrull, at hun ville være forfatter, men forsøgene formede sig ikke rigtig, som hun forestillede sig. Dog optog Poul Borum i 1994 fire af Schlichtkrulls digte i tidsskriftet Hvedekorn, hvilket naturligvis var en stor opmuntring. Også prisen som Årets skovhuslyriker året efter varmede forfatterspirens hjerte.
Signe Schlichtkrull blev optaget på Forfatterskolen i første hug og begyndte studierne efter endt journalistuddannelse i september 1996. Årene her blev en øjenåbner for litteraturens mange facetter og muligheder, og hun sugede så meget til sig som overhovedet muligt.
I år 2000 flyttede hun til Berlin, hvor hun stiftede familie og boede i fire år og blandt andet benyttede sig af byen til at beskæftige sig med Stasi. Det var også i år 2000, at hun første gang forsøgte at få udgivet et manuskript, men der skulle gå yderligere ni år, før det lykkedes. “Fogeden” lå klar allerede i 2006 og er således en vellagret roman!
I de mellemliggende år har Signe Schlichtkrull arbejdet som freelancejournalist og skrevet blandt andet for Information og Weekendavisen. Hun har også lavet radio, og det var via en radioopgave, hun kom i kontakt med en foged og de mennesker, der mistede deres hjem i fogedsager. Hun fulgte fogeden gennem en periode og blev inspireret af de skæbner, de mødte på deres vej.
Hovedtemaet i romanen “Fogeden” virker overvældende aktuelt i en tid, hvor mange mennesker pludselig må gennemleve netop et besøg af fogeden og hvad deraf følger. Om denne timing siger Schlichtkrull: “Det er klart, at når bogen udkommer nu, hvor den økonomiske krise gør, at der er flere, der må gå fra hus og hjem, er der mere fokus på fænomenet. Men da jeg skrev den for over tre år siden, var det største problem i Danmark dræbersnegle, og da synes jeg sådan set, at det var interessant at fokusere på denne lille oversete gruppe mennesker” (Lars Aabjerg Pedersen, “Man behøver ikke være psykisk syg eller hardcore misbruger”, Politiken, 2009-05-14).
Schlichtkrull lever i dag på Sydfyn med sin mand og tre børn.