Baggrund

Citat
“Kapitalismen er en fantastisk opfindelse, og den har kun den ulempe, at man skal have penge for at kunne deltage i den. Det kaldes investering. Cashflow. Bingo. Kasse. Nasdaq. I dette land, der flyder med mælk og fritureolie, har man sandelig nogle herlige ord til sin rådighed, når det drejer sig om at anskaffe sig en kvinde. For slet ikke at tale om, når man skal anskaffe sig et pas.
“Hotel Problemski”, s. 111.

Dimitri Verhulst er født i 1972 i den belgiske by Aalst i Belgien. Han voksede op i et hjem, hvor vold, alkoholmisbrug og utroskab stod øverst på familiens dagsorden. Moderen efterlod sin søn alene med faderen, men Dimitri stak kort efter af og blev i stedet anbragt hos en plejefamilie. Her kom han aldrig til at falde til og måtte i stedet klare sig selv. Det gjorde han i årene efter ved at tage arbejde som pizzabud, turistfører og tegneserietegner.

I starten af halvfemserne begyndte Dimitri Verhulst at skrive. Til en begyndelse var det kun venner og bekendte, der læste hans tekster, men i 1999 fik han udgivet novellesamlingen “De kamer hiernaast” – der kan oversættes til “Værelset ved siden af” – og blev nomineret til NRC’s litteraturpris. Sideløbende har han udgivet små tekster i litterære magasiner, blandt andet i bladet Underground, hvor han også er redaktør. Desuden har han i mange år arbejdet som journalist, og da han på et tidspunkt blev sendt ud på et asylcenter for at researche til en artikel, blev det afsættet til at skrive romanen “Hotel Problemski”.

Dimitri Verhulsts romaner har vakt en del opsigt. Passager, hvor han for eksempel beskriver moderens fedme i grove vendinger, har fået hans egen mor til at anlægge sag an mod ham. I det hele taget er sprogbruget og emnevalget ofte kontroversielt.

I dag lever Verhulst i Vallonien, nær Huy i Belgien. Han er journalist for avisen De Morgen, og skriver også poesi og teaterstykker. Hans bøger er oversat til over ti sprog.