Kamelen kom til sidst

Citat
”Da Gud var færdig med at skabe jorden, menneskene, dyrene og alle planterne, havde han fået hovedpine. Han havde arbejdet i seks dage uden at drikke, spise eller sove.”

”Kamelen kom til sidst”, s. 1.

I år 2000 udgav Jesper Wung-Sung en billedbog til børn med titlen “Kamelen kom til sidst”, illustreret af Ursula Seeberg.

Bogen er en frit fabulerende parafrase over skabelsesberetningen. På grund af det store arbejde Gud har haft med at skabe verden, har han fået hovedpine. Da han kort før den syvende dag endelig tror, at han er færdig, opdager han, at der stadig bagerst i ”lagerhallen” ligger materialer, som han ikke har brugt.

23278170

For hurtigt at blive færdig og kunne give sig selv lidt fri, bakser han hurtigt kamelen sammen. Gud er alt andet end stolt af sin skabning:

”Hovedet passede ikke til halsen, halsen passede ikke til forbenene, forbenene passede ikke til maven, maven passede ikke til bagbenene, bagbenene passede ikke til halen og halen passede slet ikke. Det var noget makværk.”

Så Gud får dårlig samvittighed, da han ved, at kamelen vil blive drillet af alle de andre skabningerne på jorden. Derfor hvisker han den en frase, som igen og igen vil genlyde i kamelens hoved. Så for al fremtid vil kamelen altid kunne forsvare sig med visheden om, at “der er skidt – og der er kamel”.