Baggrund

Citat
”Til sidst gik hun altid med en stor hat, fordi hun havde tabt sit hår. Hvis nogen skulle se hendes skaldede hoved, tog hun hatten af og sagde: ”Hokus pokus, flødeboller med kokos!””.
”Her gik Victoria”, s. 3.

Charlotte Pardi blev født i 1971 i den østjyske by Spentrup, som ligger 10 km nord for Randers. Hun voksede op i en kernefamilie med mor, far og en halvandet år ældre søster. Mens søsteren var dygtig til matematik og dansk, var Charlotte god til gymnastik. Og så kunne hun tegne, fortæller hun: ”Jeg har tegnet lige siden, jeg kunne holde på et stykke farvekridt, uden på huset, under bordene, alle steder, hvor der var et ledigt felt.” (dansklf.dk/nyheder/danmarks_skolebibliotekarers_børnebogspris_2012).

Charlotte Pardi afsluttede sin tid i grundskolen med et år på den kreative efterskole Frijsensbord Efterskole i udkanten af Hammel, før hun læste en to-årig HF i Randers. Hun tog herefter til England, hvor hun i fire måneder arbejdede på et bosted for mentalt handikappede. Hjemvendt til Danmark gik Pardi på Holbæk Kunsthøjskole, før hun i 1993 startede på Designskolen Kolding: Det sjove var, at pludseligt var man sammen med en hel masse andre, der kunne det samme som en selv. I mange andre tidligere sammenhænge havde det været lige modsat. Jeg var glad for at gå der, og det blev fem rigtig gode år,” fortæller Charlotte Pardi (dansklf.dk/nyheder/danmarks_skolebibliotekarers_børnebogspris_2012). I løbet af sin uddannelse nåede hun også at være udvekslingsstudent i Slovakiet.

Da Pardi skulle tage sin afgangseksamen som illustrator, blev det med et afgangsprojekt, hvor hun illustrerede tre forskellige folkeeventyr. Hendes interesse for at tegne til tekster, som beskæftiger sig med de store ting i livet på en umiddelbar måde, kom også siden til at præge hendes karriere som illustrator. Pardi tegnede herefter for dagbladet Politiken og til DGIs blad, og i år 2000 fik hun sin debut som børnebogsillustrator i Glenn Ringtveds billedbog ”Rend mig i agterstavnen”. Hun har siden illustreret en stribe billedbøger i samarbejde med forfattere som Katrine Marie Guldager, Mette Moestrup og Dy Plambeck, ligesom hun har illustreret flere undervisningsbøger. Hun har ligeledes tegnet for Weekendavisen, illustreret en Børnebibel genfortalt af Johannes Møllehave og meget andet.  

Charlotte Pardi bor med sin mand og datteren Maria, som er adopteret fra Etiopien, i nærheden af Birkerød.