Charlotte Pardi illustrerede i 2000 billedbogen ”Rend mig i agterstavnen”. Bogen er skrevet af Glenn Ringtved og er en historie om manglen på respekt for de gamle værdier – i form af en outdated sørøverkaptajn. Den gamle pirat i fortællingen sejler rundt i et afdanket sørøverskib, men må erkende, at ”det ikke er nemt at være sørøverkaptajn i dagens Danmark” (s. 2). Han må ikke kun kæmpe med broer og hurtigfærger og rige fritidssejlere, som ikke vil hoste op med deres juveler. Folk griner også af ham. Og til sidst får han nok. Sørøveren tænker ”Rend mig i agterstavnen” og går i land.
22871501
Charlotte Pardis farverige illustrationer til bogen er tegnet med løs hånd, med tydelige blyantstreger, penselstrøg og farveklatter og holdt i en heftig farveskala. Stregen er nærmest skødesløs – hverken kaptajnen eller børnene lever op til noget skønhedsideal, ligesom bipersonerne er tegnet med den satiriske side af Charlotte Pardis talent.
Bogens billeder udbygger bogens tekstside ved blandt andet at skildre figurernes kropssprog. Det gælder både, når den sure men også stolte sørøverkaptajn sidder tilbagelænet på en bænk med korslagte arme, og når han rasende råber ud over havet fra sin udkigstønde. Da kaptajnen bliver træt af at blive stirret på fra sin plads på bænken, har Pardi også i et closeup-billede i flere nuancer af rød skildret, hvordan sørøverkaptajnen hiver ud i kinderne og rækker tunge af folk, så man næsten kan fornemme, hvordan spyttet står ud af munden på ham.
Til sidst møder den gamle pirat en modig lille pige – i Pardis streg med rødt hår, rundt hoved og opstoppernæse. Pigen kan godt lide kaptajnen og er ligeglad med, at sørøveren påstår, at han ikke kan lide børn. Sammen med sine venner fanger hun ham og kilder ham under tæerne med en fjer. På bogens sidste sider ses en glad sørøverkaptajn og en masse glade og frække unger, som stævner ud på skattejagt. Ringtveds humoristiske tekst om en sur gammel sørøverkaptajn, som til sidst bliver glad igen i mødet med ukuelige og legesyge børn, er illustreret med tegninger, som både understøtter tekstsiden og tilføjer ekstra elementer til fortællingen.