Baggrund

Citat
”Pigen lå på maven. En arm stak ud i en unaturlig vinkel. Ansigtet vendte væk fra mig og var dækket af håret. Et forfærdet udbrud trængte op gennem min hals og ud mellem mine læber, før jeg kunne stoppe det. I hendes ryg var skåret et tegn. Det lignede et forvrænget F, hvor de to vandrette streger i stedet pegede skråt ned. Omkring tegnene var der mørkt glinsende og udtværede pletter.”

”Ravnenes hvisken”, s. 11.

Malene Sølvsten er født i 1977 og opvokset i Brønderslev i Nordjylland. Hun har en kandidatgrad i international økonomi og handel fra Copenhagen Business School i 2010. Før økonomistudierne gik hun i en periode på Jordemoderuddannelsen, og hun har arbejdet som sygehjælper, bartender, kunstmaler samt lavet splattersminke i undergrundsfilm. Hun har desuden haft en kommunikationsstilling i Finansministeriet, men arbejder nu som forfatter på fuld tid.

Malene Sølvsten har siden barndommen været fascineret af fantasy og har mange yndlingsforfattere: ”Som barn læste jeg Taran-bøgerne (mange gange). Desuden var jeg nærmest besat af Alex Morgenstjerne-serien og Marion Zimmer Bradleys bøger om Avalon og om Troja. Hertil kommer mange andre, for jeg var en bogorm, så her er bare nævnt de helt store. Som voksen er jeg glad for Charlaine Harris. Hun skriver sjovt, uhyggeligt og sødmefyldt. J. K. Rowling er jo selvsagt, og så har jeg også været gennem Twilight-bøgerne en del gange. Maria V. Snyder skriver virkelig fedt, og jeg har lige fået øjnene op for Hunger Games- serien, som jeg er halvejs gennem. Åh ja, ej at forglemme Mortal Instruments. De er også super-gode.” (Ulla Hinge Thomsen: Debut-fantasy-forfatter med stort potentiale: ”Jeg skriver for min egen skyld”. Bogliv.dk, 2017-03-22).

Malene Sølvsten begyndte at skrive sin fantasy-roman for sig selv på vej hjem i bussen fra arbejde, eller når hun stod og lavede mad hjemme i lejligheden på Amager, hvor hun bor sammen med sin familie. Hun synes, at researcharbejdet til en bog er spændende, og at det er vigtigt, at fakta er korrekt, og debuten indeholder mange forskellige emner som nordisk mytologi, videnskab og farmakologi. Hun understreger dog, at hun i begyndelsen skrev mest for sig selv. Det, jeg skrev, skulle aldrig læses. Jeg gjorde det for at slappe af i mig selv. Selv om det lyder som et stort arbejde at skrive en lang roman, så blev den sat sammen af ti minutter her og ti minutter der over flere år. Jeg sammenligner tit det at skrive med at spille sudoku på sin telefon. Lægger man et par år med sudokupauser sammen, svarer det nok til den tid, jeg har brugt på at skrive.” (Amalie Thieden: Berlingske Læseres Bogpris. Berlingske, 2017-02-28).

Ved et tilfælde opdagede hendes familie, at hun skrev på en fantasy-roman, og da hendes mor læste den, overtalte hun hende til at sende den til et forlag, hvor den straks blev antaget. Malene Sølvsten lever i dag af at være forfatter på fuld tid, og bind 2 og 3 af ”Ravnenes hvisken” udkom i 2017 og 2018.