I sine bøger kombinerer Alberte Winding på forskellig vis selvbiografisk materiale med fiktivt stof. En anden dansk forfatter, som også har skrevet erindringsromaner, er Barbara Gress. I sine bøger ”Dæmoner og engle” (1996) og ”Huset og slottet” (1999) skildrer hun ligeledes et sensitivt pigesind, ligesom det er tilfældet i Alberte Windings bøger.
To andre forfattere, der kan siges at have ting til fælles med Alberte Winding, er Karen Fastrup, hvis autofiktive ”Hungerhjerte” skildrer et skrøbeligt sind, og Helle Vincentz, hvis erindringsroman ”Jorden under mig” fra 2021 også har tabet af en forælder som barn som et vigtigt omdrejningspunkt, ligesom man ser det i Windings ”Kastevind” og erindringsromanen ”Småt brændbart”. I den sidstnævnte skildrer Alberte Winding også skelsættende oplevelser i en ung kvindes liv. En anden stærk selvbiografisk skildring af en ung piges oplevelser er den norske forfatter Linn Ullmanns autofiktive fortælling ”Pige, 1983” fra 2022. Linn Ullmann blander også andre steder i sit forfatterskab selvbiografiske erindringer og fiktion, f.eks. i romanen ”De urolige” fra 2015, der handler om at vokse op med kunstnerforældre og hvilke omkostninger, det har for barnet. En tematik, der også er til stede i Alberte Windings forfatterskab.
En anden roman, der ligesom Windings ”Hvad jeg tænker mens du taler”, beskæftiger sig med kvinder midt i livet, er Hanne Richardt Becks ”Uforudsete hændelser”, som udkom i 2016.