Og havet klapper

Citat
”Han bevæger sig hen over engen som en mus over et gulv. Plenum for folket: Fire børn, tre svigerbørn, et par børnebørn, og en kone – omkring et bord. Pegepind og overhead – og en et punkts dagsorden.”

”Og havet klapper”, s 37.

Jesper Wung-Sungs anden novellesamling hedder ”Og havet klapper” og udkom i 2000. Ligesom debutsamlingen består denne samling af tyve små, skarpt skårne noveller. Igen er fortællingernes scene livet i provinsen med de typiske locations, og flere temaer synes også at gå igen fra debuten – de kæphøje og til tider fladpandede mandestemmer, de seksuelle fantasier, fodbolden og store mængder af bajere.

23158523

Men dog har novellerne i denne samling i modsætning til debutens realistiske grundtone et mere eksperimenterende og flakkende udtryk.

Samtidig er fortællerperspektivet også mere broget og i flere af novellerne – for eksempel i ”En hunsnegl er det tætteste en hansnegl kommer på at score en fotomodel” og ”De tre veninder” – er det således kvinder, der udgør fortællingernes hovedpersoner.

Wung-Sung arbejder i denne samling mere udpræget med brugen af det groteske med mærkværdige indskud i parenteser og med et sprog, der pludseligt forskyder sig i fri association, hvor man som læser hurtigt kan miste orienteringen.

SE OGSÅ LÆSEKOMPAS.DK: Bøger, der minder om "Og havet klapper"