Trælår

Citat
”Men selv Jeppes gorillabøvs, hvor han, med strittende albuer og et fast greb om lårene, ligesom lod bøvsen komme rullende fra regionerne under navlen som en opadstigende lavine gennem kroppen og ud af halsen og mundens megafon, ufattelig langstrakt og skraldende, kunne ikke overdøve Vorte-Mortens tuderi.”

”Trælår”, s. 19.

“Trælår er titlen på Jesper Wung-Sungs novellesamling fra 2009, og den består vanen tro af tyve korte fortællinger. Historierne kredser om barndommen og ungdommens verden, hvor den hverdagslige og provinsielle ydre ramme ofte står side om side med den legende fantasis mere flagrende og frodige universer. Således møder vi bl.a. bøddelbrødrene – “Bøddelbrødrene, det er os. Mig og Oliver. Fra 6. a – a’ med hovedet!”. Vi hører desuden om, hvordan legen bliver en tand for alvorlig, da Jeppe og Jacob graver Vorte-Morten ned i haven, men også ungdomslivets glæder og genvordigheder kommer på banen i noveller som “Ensom planet” og “Dallas”.

50961842

De barnlige og ungdommelige lege og ritualer er det overordnede tema i Wung-Sungs noveller, fordi de er det, der giver den enkelte identitet, og samtidig fører den enkelte ind i kollektivets verden af mere eller mindre mærkværdige regler. Endnu en gang demonstrerer Wung-Sung med sine veloplagte og humoristiske noveller, at han har et helt særligt gehør for barndommens og ungdommens forestillingsverden og ikke mindst det sprog, der gør denne forestillingsverden sprællevende og nærværende.

 

 

SE OGSÅ LÆSEKOMPAS.DK: Bøger, der minder om "Trælår"