engelsk litteratur

Elly Griffiths

Indledning

Under pseudonymet Elly Griffiths er den engelsk-italienske forfatter Domenica De Rosa især kendt for krimiserien om arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway, der hjælper politiet i drabssager.

Deborah Levy

Introduktion

Den sydafrikansk-britiske forfatter Deborah Levy skriver sig i sine erindringsbøger op imod kvindelivets etablerede narrativer.

Agatha Christie

Indledning

Kun overgået af Bibelen og Shakespeare i salgstal har Agatha Christie med sit enorme forfatterskab begejstret læsere verden over, siden hun i 1920 debuterede med ”Låsede døre”. Hun har skrevet dramatik og kærlighedsromaner, men sin helt store succes fik hun i kriminalgenren.

Mary Shelley

Indledning

Det mørke, voldsomme og ikke mindst skamfulde i menneskets følelsesliv er det, Mary Shelley udforsker i sit forfatterskab.

Ali Smith

Indledning

Den skotske forfatter Ali Smiths bøger afspejler nutidens Storbritannien med en fin balance imellem vrede og humor.

Rachel Cusk

Indledning

Den canadisk-britiske forfatter Rachel Cusk har skrevet romaner siden 1990’erne, og hendes første roman på dansk udkom i 1999, men det er først med sin nylige romantrilogi, at hun er blevet et international

Kazuo Ishiguro

Indledning

Kazuo Ishiguro skriver romaner om erindringens kraft – hvordan den slører begivenheder og har det med at give anledning til selvbedrag.

Ted Hughes

Indledning

Den engelske poet Ted Hughes regnes for en af de mest innovative modernistiske digtere i nyere, engelsk litteratur. Hans univers er dystert og mytisk, og det vrimler med sorte fugle, vilde kattedyr og grimme fisk.

J.G. Ballard

Indledning

Den britiske forfatter J.G. Ballard har skrevet en række dystopiske science fiction-romaner men er også en kontroversiel kultforfatter, hvis hallucinerende og fragmentariske tekster skildrer en moderne virkeligheds fiktionsgullasch.