samtidsroman

Lars Husum

Indledning

Lars Husum er en beskeden vestjyde, som ikke gjorde sig de store forhåbninger, da han sendte manuskriptet til “Mit venskab med Jesus Kristus” ind til forlaget.

F. Scott Fitzgerald

F. Scott Fitzgerald og hustruen Zelda var tyvernes litterære svar på Bonnie og Clyde, et par unge, romantiske fribyttere på evig jagt efter den næste fest, den næste adspredelse, hele tiden med på noderne, altid i medierne, ofte skandaløse.

Jens Smærup Sørensen

En eksperimenterende modernisme står side om side med gengivelsen af den sociale virkelighed i Jens Smærup Sørensens forfatterskab.

Henrik Pontoppidan

Den nobelprisvindende forfatter Henrik Pontoppidan ville som ung revolutionere verden og gøre op med den fædrene tro ved først at ville være ingeniør, siden højskolelærer og forfatter.

Christian Kampmann

Indledning

Dansk forfatter. Har hovedsageligt skrevet romaner. "Ens forhold til andre mennesker er det vigtigste. Kærlighed mellem mennesker er det eneste, der er vigtigt" erklærer Christian Kampmann i et interview i 1985.

Christian Jungersen

Et labyrintisk psykodrama, en neurofilosofisk kærlighedshistorie og en samtidsroman om at genopfinde sig selv midt i livet. Det er nogle af de betegnelser, der er blevet hæftet på Christian Jungersens romaner.