Nils Hartmann
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Nils Hartmann

Lars Larsen, 1996.
Top image group
Nils Hartmann
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Main image
Hartmann, Nils
Foto: Michael Koch

Det, der særlig har optaget ham i arbejdet, er undersøgelse af børns vilkår og rettigheder. De fleste af bøgerne, som Nils Hartmann har skrevet for UNICEF, er fagbøger, men der er også skønlitteratur imellem. For eksempel billedbogen Fatimas hånd, som er en historie om pigen Fatimas liv i en landsby i Marokko. Det er også Jægeren Obi, om drengen Obi, der hellere vil være jæger end skrædder og flygter ud i skoven, hvor han møder vilde dyr, ånder og en medicinmand, der hjælper ham.

 

 

 

38763156

Blå bog

Født: 7. december 1941 i København og opvokset i Præstø.

Uddannelse: Lærereksamen 1968.

Debut: Rejsen til Bantam. Gyldendal, 1982.

Litteraturpriser: FN-forbundets idépris, 1972. Kaptajn H.C. Lundgreens Legat, 1974. Kommunernes Skolebiblioteksforenings Forfatterpris, 1986. Gyldendals Boglegat for Børnebogsforfattere og -tegnere, 1993. Drassows Legat, 1995. Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris, 1996. Frøsnapperpræmie, 2010. Gyldendals Børnebogspris, 2013. Kaptajn H.C. Lundgreens Legat, 2014.

Seneste udgivelse: Kongelig sørøver : Min tip-tip oldefars dramatiske historie. ABC Forlag, 2021. Illustreret af Rasmus Jensen.

Artikel type
boern

Om Nils Hartmann

Nils Hartmann er født i 1941 i Præstø. Han er lærer og har skrevet en masse undervisningsbøger.

I mange år var han ansat som konsulent i Dansk UNICEF Komite, og mange af hans bøger handler om UNICEF og FN. Jobbet har givet ham mulighed for at rejse vidt omkring og få indblik i forholdene i den tredje verden.

Det, der særlig har optaget ham i arbejdet, er undersøgelse af børns vilkår og rettigheder. Det samme emne er gennemgående i de fleste af hans bøger.

Børn i u-lande

De fleste af bøgerne, som Nils Hartmann har skrevet for UNICEF, er fagbøger, men der er også skønlitteratur imellem.

29887918

For eksempel billedbogen Fatimas hånd, som er en historie om pigen Fatimas liv i en landsby i Marokko.
Det er også Jægeren Obi, om drengen Obi, der hellere vil være jæger end skrædder og flygter ud i skoven, hvor han møder vilde dyr, ånder og en medicinmand, der hjælper ham.

Historien er blevet fortalt til en fest i en landsby i Nigeria, og den er et eksempel på, hvor vigtig den mundtlige fortælling er i et u-land, hvor mange børn ikke har de samme muligheder for at komme i skole, som vi kender.