Nath Krause
Nath Krause debuterede i 2023 med "Logan i Aokigahara" et kapitalismekritisk langdigt om køn, psykisk sygdom og negativ social arv.
Nath Krause debuterede i 2023 med "Logan i Aokigahara" et kapitalismekritisk langdigt om køn, psykisk sygdom og negativ social arv.
Samlet set rummer Louise Juhl Dalsgaards forfatterskab historier nok til et helt bibliotek. Hun skriver karakterer og scener frem i digte og kortprosa, og selv hendes romaner er fragmentariske med tableauer frem for episk historiefortælling.
Den svenske journalist og forfatter Karolina Ramqvist har i sin roman ”Brød og mælk” (2023) med stor sanselighed og psykologisk indsigt skrevet sig ind på madens betydning for selvforståelse og identitet.
Maria Kjos Fonn sætter sit snit der, hvor tilværelsen kæntrer, og inviterer læserne med ind i livets smertepunkter. Det er rå realisme og en indgående undersøgelse af et ungdomsliv på kanten, når hun i ”Kinderwhore” tematiserer svigt i familien og maler konsekvenserne frem med følsom pen.
Det er ikke lette sager, amerikanske Laurie Halse Anderson berører i sine bøger til unge, teenagere og voksne: spiseforstyrrelser, seksuelle overgreb og selvskade. Ser man på modtagelsen, rammer de rent hos målgruppen.
I Cecilie Linds messende sprog præget af pigeunivers er ordene rytmiske og grafiske enheder, der lader sig flette ind og ud af hinanden.
Der bliver ikke lagt fingre imellem, når Erling Jepsen lufter skeletterne i sine hovedpersoners skabe og blotlægger fortielser og løgne.
Er du biblioteksbruger eller elev?