Colum McCann

Artikel type
voksne
journalist Anders Olling, iBureauet/Dagbladet Information. 2014.
Main image
McCann, Colum
Foto: ArtPeople

Indledning

Colum McCann har med romanen ”Lad kun verden tumle sig” cementeret sin position som en af sin generations allerbedste skildrere af New York. At det lige er blevet en forfatter fra Irland, der har vundet den hæder, har fået kritikere til at gruble over, at det netop er en udlænding, som bedst portrætterer metropolen, men på den anden side er det måske netop den fremmedes blik, der er det rette at kaste på byen, som siden sin fødsel har været adgangsportal til den nye verden.

Colum McCann skriver historisk fiktion, der skildrer menneskeskæbners søgen efter en plads i en barsk verden, hvor storheden trods realismen stadig er mulig.

 

52376734

Blå bog

Født: 28. februar i Dublin, Irland.

Uddannelse: Journalist fra Dublin Institute of Technology og University of Texas.

Debut: Fishing in the Sloe-Black River. 1994.

Litteraturpriser: Esquire Magazine: ”Best and Brightest” Young Novelist, 2003. International IMPAC Dublin Literary Award, 2011.

Seneste udgivelse: Tretten måder at se på : en roman og tre historier. People'sPress, 2016. (Thirteen ways of looking, 2015). Oversat af: Claus Bech.

Bonusinfo: Colum McCann har spottet sin bedstefar, Jack McCann, i James Joyce-romanen ”Ulysses”, et af det 20. århundredes allerstørste litterære værker.

 

Hør lydklip fra 'Over atlanten'