1970'ernes nyrealistiske prosa og bekendelsespoesi

Vita Andersen

Vita Andersen bragede ind på den litterære scene i Danmark i 1977 med digtsamlingen ”Tryghedsnarkomaner”, og selvom den måske ikke var så populær hos anmelderne, gav den hende omgående en kæmpe læserskare.

Dan Turèll

Karismatisk selviscenesættelse og et særligt blik for sprog og humor gjorde Dan Turèll til en af sin tids mest kendte danske forfattere.

Henrik Stangerup

Henrik Stangerup har investeret sig selv i lidenskab og i de ofte vildtvoksende og grovkornede ind- og udfald der må kunne give f.eks. rødstrømper og tyskere gåsehud! Ordene strømmer afsted rytmisk, medrivende. En lovsang til fantasien, festen, galskaben, til belæring for vores hjemlige kultur.

Leif Panduro

Leif Panduro var en af de mest produktive forfattere i sin tid og er kendt for sin sprudlende fortælleglæde og sit humoristiske bid, som det for eksempel kommer til udtryk i tv-serien ”Huset på Christianshavn”.

Christian Kampmann

Indledning

Dansk forfatter. Har hovedsageligt skrevet romaner. "Ens forhold til andre mennesker er det vigtigste. Kærlighed mellem mennesker er det eneste, der er vigtigt" erklærer Christian Kampmann i et interview i 1985.

Anders Bodelsen

Anders Bodelsen skrev krimier, romaner, noveller og skuespil om hverdagsmennesker i ekstreme situationer i det moderne danske velfærdssamfund. Stilen er koncentreret og klar, i slægt med den journalistik, Bodelsen hele tiden dyrkede parallelt med sit skønlitterære forfatterskab.