chilensk litteratur

Hernán Rivera Letelier

Indledning

Den chilenske forfatter Hernán Rivera Letelier er en af sit hjemlands største forfattere. Letelier havde en hård opvækst som arbejder i de nordlige minebyer i Chile, og den baggrund mærker man tydeligt i hans værker, der ofte skildrer minearbejdernes kår gennem tiden.

Roberto Bolaño

Indledning

Roberto Bolaño er en moderne myte og et fyrtårn i spansksproget litteratur.

Alexandro Jodorowsky

Den chilenske multikunstner og tegneserieforfatter Alexandro Jodorowsky har næsten tredive år på bagen inden for den fransk-belgiske tegneserie. Jodorowsky bruger tegneseriemediet til at udforske tabuer om seksualitet, handicappede kroppe og forholdet mellem det rationelle og det religiøse.

Isabel Allende

Den chilensk-amerikanske forfatter Isabel Allende blev verdensberømt med sin debutroman ”Åndernes hus” – en farverig slægtsroman, som i 1993 blev filmatiseret af Bille August. Siden sin debut i 1982 har Allende skrevet en stribe bøger, hvoraf mange er inden for genren magisk realisme.

Isabel Allende (børn og unge)

De fleste kender nok bedst Isabel Allende for hendes voksenbøger og den særlige magisk-realistiske stil, som blev indledt med den succesfulde debutroman “Åndernes hus” fra 1982. Den chilenske forfatter har dog også skrevet en eventyrtrilogi, som henvender sig til børn og unge.