eksistentialisme

Gunnar Ekelöf

Den svenske digter og essayist Gunnar Ekelöf bygger med sine digte smukke broer over meningsløshedens og fremmedgørelsens grå grøfter med det højere formål at kunne føle sig hjemme i verden.

Henrik Bjelke

Selv om Henrik Bjelke kun nåede at leve i 55 år, fik han skrevet intet mindre end 17 bøger, der alle i varierende tilsnit prøver at forstå og beskrive, hvad der sker i det moderne menneskes bevidsthed. Bjelke var en mand med en mission.

Peter Tudvad

Den 5. maj 2013 ville den danske filosof Søren Aabye Kierkegaard være fyldt 200 år, og det fejres med en række bogudgivelser i 2013. En af dem er skrevet af Kierkegaard-forskeren Peter Tudvad, som med romanen ”Forbandelsen” debuterer som skønlitterær forfatter.

Simone de Beauvoir

Franske Simone de Beauvoir er en af det 20. århundredes vigtigste intellektuelle. Hendes forfatterskab, der spænder bredt over fiktion, erindringer og filosofi, gjorde hende til en central figur inden for både feminismen og eksistentialismen.

Solvej Balle

Solvej Balle er en særegen stemme i dansk litteratur. Hun var del af en gruppe hovedsageligt kvindelige forfattere, som debuterede eller slog deres navne fast i begyndelsen af 90’erne.