Forfatterstafetten efterår 2024
Forfatterstafetten er i gang i sin syvende sæson.
Forfatterstafetten er i gang i sin syvende sæson.
Den canadisk-britiske forfatter Rachel Cusk fik sit internationale gennembrud i 2010’erne med Faye-trilogien ”Omrids”, ”Transit” og ”Kudos”, men i hjemlandet var Cusk allerede et kendt navn på grund af bøger, der skarpt og usentimentalt leverede analyser af blandt andet moderskab og skilsmisse.
Hvert efterår kan læserne på Jyllands-Postens hjemmeside stemme om, hvilken af de nominerede indenfor kategorierne Skønlitteratur og Faglitteratur, der har gjort sig fortjent til avisens litteraturpris.
Exofiktion kendetegnes ved, at omdrejningspunktet er en virkelig person, som bliver fiktionaliseret.
Forfatterstafetten, hvor vi interviewer tidens aktuelle forfattere om nogle af sæsonens bedste bøger, er tilbage i sin sjette sæson.
En slægtsroman på tværs af fortid og fremtid, Danmark og USA, et intenst trekantsdrama, en islandsk dystopi og en septologi in-the-making. Det er blot nogle af de bøger vi taler om i Forfatterstafetten, som er tilbage i sin femte sæson.
Vi har bedt 11 af tidens store og aktuelle forfattere om at give os deres bedste anbefaling. Det fik vi 11 meget forskellige svar ud af, fra internationale klassikere til danske debutanter, og fra kortprosa og romaner, til en enkelt graphic novel og en fagbog.
Claire-Louise Bennetts bøger er de seneste år blevet nogle relativt store internationale succeser.
Forfatterstafetten er tilbage.
Forfattere forholder sig til tekster på daglig basis. Hvad er det, som gør en læseoplevelse særlig? Hvornår og hvorfor er en bog god? Hvad er det som gør, at den fungerer?
Er du biblioteksbruger eller elev?