forfattere

Forfatterstafetten forår 2024

Forfatterstafetten, hvor vi interviewer tidens aktuelle forfattere om nogle af sæsonens bedste bøger, er tilbage i sin sjette sæson.

Exofiktion

Exofiktion kendetegnes ved, at omdrejningspunktet er en virkelig person, som bliver fiktionaliseret.

Forfatterstafetten efterår 2023

En slægtsroman på tværs af fortid og fremtid, Danmark og USA, et intenst trekantsdrama, en islandsk dystopi og en septologi in-the-making. Det er blot nogle af de bøger vi taler om i Forfatterstafetten, som er tilbage i sin femte sæson.

Få forfatternes bedste anbefaling

Vi har bedt 11 af tidens store og aktuelle forfattere om at give os deres bedste anbefaling. Det fik vi 11 meget forskellige svar ud af, fra internationale klassikere til danske debutanter, og fra kortprosa og romaner, til en enkelt graphic novel og en fagbog. 

Claire-Louise Bennett

Claire-Louise Bennetts bøger er de seneste år blevet nogle relativt store internationale succeser.

Hvad er forfatternes favoritbog?

 

Forfattere forholder sig til tekster på daglig basis. Hvad er det, som gør en læseoplevelse særlig? Hvornår og hvorfor er en bog god? Hvad er det som gør, at den fungerer?

Kristian Himmelstrup

Kristian Himmelstrups værker er skrevet med stor indlevelse og smittende energi, hvad end der er tale om en traditionel biografi om 1800-tals digteren J.P. Jacobsen eller den udsyrede udviklings- og rejseroman ”Dinosaurens sidste tango”.

Forfattere på film

 

En forfatters skriveproces er ofte omgærdet af mystik. Hvordan opstår idéerne? Hvordan ser forfatterens arbejdsliv egentlig ud? Det kan der komme godt filmstof ud af.  

Rachel Cusk

Den canadisk-britiske forfatter Rachel Cusk har skrevet romaner siden 1990’erne, og hendes første roman på dansk udkom i 1999, men det er først med sin nylige romantrilogi, at hun er blevet et internationalt kendt navn.