kvindeliv

Constance Debré

Constance Debré er fransk forfatter og tidligere advokat. 

Efter en skilsmisse, hvor hun måtte gennem en retssag om forældremyndigheden over sin søn, skrev hun den autobiografiske roman "Love me tender", som foreløbig er hendes eneste udgivelse på dansk.

Cora Sandel

Cora Sandel var norsk maler og forfatter. Efter opvæksten i Nordnorge boede og arbejdede hun som kunstner i Paris i en årrække, før hun i 1926 debuterede som forfatter på norsk. "Cora Sandel" var et pseudonym. Hendes oprindelige navn var Sara Cecilia Görvell Fabricius. 

Johanne Mygind

Journalist Johanne Mygind romandebuterede i 2021 med en kærlighedsfuld fortælling om tre generationer af livsduelige kvinder, der har alverden til fælles, men meget forskellige tider at virke og være i.

Deborah Levy

Den sydafrikansk-britiske forfatter Deborah Levy skriver sig i sine erindringsbøger op imod kvindelivets etablerede narrativer. Da det var tanken, at hun skulle sænke farten og hendes liv være faldet på plads omkring hende, blev hun skilt, og hendes liv blev hurtigt mere og mere kaotisk.

Shahrnush Parsipur

Den iranske forfatter Shahrnush Parsipur er en enestående stemme i verdenslitteraturen med sine magiske og civilisationskritiske værker.

Edith Södergran

Med sit kendskab til tysk ekspressionisme, russisk modernisme og fransk surrealisme skabte den finlandssvenske digter Edith Södergran sin egen skødesløse, selvsikre og smukke poesi, der indledte den modernistiske skrivestil i Skandinavien.

Annie Ernaux

Den selvbiografiske forfatter Annie Ernaux betragtes som en af sin tids vigtigste franske stemmer. Med afsæt i sit eget liv tegner hun et portræt af fortiden og samtiden.

Emma Bess

Indledning

Hovedpersonerne i Emma Bess’ novellesamling ”Mødre, døtre, søstre” fra 2018 er alle piger og unge kvinder i forskellige faser af livet.

Dea Trier Mørch

Sympatiske portrætter af kvinder i alle aldre går igen i Dea Trier Mørchs romaner. Det store gennembrud fik hun med kollektivromanen ”Vinterbørn” i 1976, og siden fulgte en række bøger, der med socialistisk bid udforskede kvinde- og kønsroller i sidste halvdel af 1900-tallet.

Marie Bregendahl

Marie Bregendahl kunne som få skildre det landlige hverdagslivs sorger og lykkestunder med en blanding af rå realisme og et overraskende moderne blik for menneskesindets pludselige omslag.