norsk litteratur

Åsne Seierstad

Indledning

Den norske journalist og forfatter Åsne Seierstad er verdenskendt for sine portrætter af menneskeskæbner i konfliktområder. Seierstad skriver med stor indlevelse og vilje til at forstå menneskene bag de historier, hun skildrer i sine bøger.

Kristin Vego

Indledning

Den dansk-norske forfatter Kristin Vego debuterede med novellesamlingen ”Se en sidste gang på alt smukt” i Danmark i 2022 og modtog samme år Bogforums debutantpris. Novellerne havde allerede året inden høstet ros i Norge og modtaget Tarjei Vesaas' debutantpris 2021.

Geir Gulliksen

Indledning

Geir Gulliksen er en af Nordens mest anerkendte samtidsforfattere.

Nina Lykke

Indledning

Norske Nina Lykke har nået en enorm læserskare med sin prisvindende lægeroman ”Næste!”, hvor hun går i kødet på lægestanden, den selvoptagede og forvænte middelklasse og et velbjærget samfund, hvor ingen krise er for li

Matias Faldbakken

Indledning

I 2001 debuterede Matias Faldbakken som forfatter under pseudonymet Abo Rasul.

Tarjei Vesaas

Indledning 

Tarjei Vesaas er en af de største norske forfattere i det 20. århundrede.

Mona Høvring

Indledning

Norske Mona Høvring er med sine fire romaner og seks digtsamlinger en velkendt skikkelse i det norske litterære landskab, men herhjemme blev hun først kendt med romanen ”Noget der hjælper”, som udkom

Johan Harstad

Indledning

Hjemløshed og kunst. Rumfart, regn på Færøerne og afsked med Stavanger.

Roskva Koritzinsky

Indledning

Når norske Roskva Koritzinsky skriver om menneskelige sårbarheder, har de oftest rod i barndommens og familiens univers.