reformation og renæssance

Miguel de Cervantes Saavedra

Indledning

”Den første og den bedste af alle romaner”. Sådan har litteraturforskeren Harold Bloom beskrevet Miguel de Cervantes’ klassiske værk ”Don Quixote”, og Cervantes betragtes af de fleste som den moderne romans fader.

Oscar K. og Dorte Karrebæk

Indledning

En grufuld lejr som billede på barndommen. En tosse, hvis mor tager livet af ham. Kunstnerparret Oscar K. og Dorte Karrebæk pirker til tabuer og grænserne for, hvilke temaer man kan tage op i litteraturen til børn.

Harald Voetmann

Indledning

Ved første øjekast kan Harald Voetmanns forfatterskab virke overbefolket af lummer kropslighed og mærkelige eksistenser, men under det hele ligger en eviggyldig undersøgelse af vores rationelle og dyriske sider.

William Shakespeare

Indledning

William Shakespeares skuespil har opnået status som en slags sekulær bibel – men en bibel blottet for påbud og læresætninger, og som det ikke er nødvendigt at have et andagtsfuldt forhold til.

Bjarne Reuter

Indledning

Bjarne Reuter er både den mest læste og mest lånte forfatter på danske biblioteker, og gennem mere end 30 år har hans bøger for børn og unge været fast inventar i klasseværelser og på kollegieværelser, mens populære filmatiseringer har gjort Buster og Bjørn fra Brønshøj

Sally Altschuler

Indledning

Sally Altschulers startede med at skrive kronikker og noveller og debuterede med en historie - Ræven, Fuldmånen og Babelstårnet - i Politiken i 1988. Hans egentlige romandebut fik han, efter flere tilløb, med Jordens salt.