seksualitet

Shahrnush Parsipur

Indledning

Den iranske forfatter Shahrnush Parsipur er en enestående stemme i verdenslitteraturen med sine magiske og civilisationskritiske værker.

Lina Wolff

Indledning

Den skånske forfatter Lina Wolff skriver med satirisk bid og fortælleteknisk kreativitet om sin samtid – om skjulte internetshows, kryptovaluta, datingsider, storbysnobberi og provinsiel underlegenhed.

Mona Høvring

Indledning

Norske Mona Høvring er med sine fire romaner og seks digtsamlinger en velkendt skikkelse i det norske litterære landskab, men herhjemme blev hun først kendt med romanen ”Noget der hjælper”, som udkom

Joyce Carol Oates

Indledning

Joyce Carol Oates har siden debuten i 1963 skrevet om det USA, hun er vokset op i – et land præget af racisme, kvindeundertrykkelse, vold og store drømme.

Péter Nádas

Indledning

Ungarske Péter Nádas anses for at være en af de vigtigste nulevende europæiske forfattere, og han nævnes ofte som kandidat til Nobelprisen i litteratur. I hans værker finder man bl.a.

Sarah Engell

Indledning

Sarah Engells ”21 måder at dø” er blevet kaldt dette årtis bedste ungdomsroman, og med ”Valget” følger hun op på succesen.

Louise Bach

Indledning

Louise Bachs ungdomsromaner om den utilpassede teenager Luna er skrevet i en rå og realistisk stil og med hovedpersonens vrede som drivkraft. Forfatteren skriver bramfrit om sex, stoffer, sorg, ensomhed og en teenagepiges forsøg på at skabe en identitet.

Lilja Scherfig

Indledning

Lilja Scherfig blev nomineret til Orla-prisen for sin anmelderroste debutroman ”Louie Louie” (2007) og har senest udgivet ”Drengen uden øre” (2021).

John Irving

Indledning

Den amerikanske forfatter John Irving fik sit internationale gennembrud med sin fjerde roman ”Verden ifølge Garp”, der udkom i 1978. Han modtog USA’s store bogpris the National Book Award for bogen i 1980.