Afrika

Lucia Odoom

Hvordan oplever man København, hvis man er migrant fra Ghana? Det undersøger Lucia Odooms moderne brevroman ”Cosmos” fra 2024, hvori den unge mand Cosmos skriver WhatsApp-beskeder til sin familie i Ghana om livet som hjemløs flaskesamler.

Chigozie Obioma

Chigozie Obioma debuterede i 2015 med ”Vi var fiskere”, som blev indstillet til den prestigefyldte The Booker Prize. Romanen handler om broderkærlighed, en skæbnesvanger profeti og dens fatale konsekvenser.

Jonas Eriksson

Den tidligere MMA-kæmper Jonas Eriksson debuterede som 49-årig med den veloplagte historiske roman ”Vejen hjem” om den unge teologistuderende Thomas Espersen, der bliver sendt til Guldkysten for at være regnskabsassistent, men ender med at handle med slaver med den lokale konge.

Simon Stranger

Den norske forfatter Simon Stranger har skrevet en ungdomsromantrilogi om den norske teenagepige Emilies møde med bådflygtningen Samuel.

Tom Buk-Swienty

Tom Buk-Swienty har en særlig evne til at levendegøre historiske begivenheder, så man som læser føler, man er der.

Janne Teller

Bag Janne Tellers virke som forfatter ligger en fortid som rådgiver for FN og EU. Det kan mærkes i teksterne. Krig, landegrænser og flygtningestrømme smeltes sammen med store spørgsmål om livets mening og moralens grænser i et moderne vesten.

Thomas Boberg

Thomas Bobergs forfatterskab bærer præg af uro og længsel efter et eller andet derude. Ud af det er kommet en lang række digte, et par romaner og nogle af de bedste rejseskildringer i dansk litteratur.

Jakob Ejersbo

En historie om misbrugere og pushere i Aalborg lyder ikke umiddelbart som en bestseller. Alligevel lykkedes det Jakob Ejersbo at besnære læserne med sine nuancerede og realistiske beskrivelser i romanen “Nordkraft”, der indgav ham De Gyldne Laurbær.

Karen Blixen

At læse Karen Blixen er som at træde ind i en eksotisk, kulørt og filosofisk verden. Kulisserne er som taget ud af den klassiske kunst – maleriske, med storslåede vidder og drømmende eksistenser.