eksil

Kirstine Reffstrup

Den danske forfatter Kirstine Reffstrup debuterede i 2016 med en litterær fantasi om kunstneren Unica Zürn og hendes liv, arbejde og samliv med surrealisten Hans Bellmer. Et ekspressivt prosalyrisk værk om krop, kærlighed og kunst, som også tematiserer blikket, der ser.

Deniz Kiy

Deniz Kiy debuterede i 2021 med digtsamlingen ”Blå øje (türkü)”. Digtene i bogen er tætte, koncentrerede og rytmiske i deres udtryk. Det er digte, der kredser om familie, identitet, sorg, hjem og tab. Der er en intimitet og en nærhed i digtene.

Sidsel Ana Welden Gajardo

Med sin debutroman ”I det hvileløse” fra 2021 slår Sidsel Ana Welden Gajardo en personlig tone an i sit forfatterskab. Et andet spor, debuten sætter i gang, er opgøret med stigmatisering, især når det gælder psykisk sygdom, men også i relation til etniske minoriteter og andre udsatte.

Shadi Angelina Bazeghi

Shadi Angelina Bazeghi er digter og oversætter, og i begge aspekter af sit forfatterskab er hun med til at udvide rammerne for dansk litteratur. Hun er født i Iran i 1974, og hendes familie forlod Iran i 1986, mens krigen mellem Iran og Irak stod på.

Hernan Diaz

Hernan Diaz er en argentinsk-amerikansk forfatter og litterær kritiker, der er kendt for sine skarpe og eksperimenterende prosatekster – og for at udforske komplekse temaer som immigration, eksil og identitet.

Agota Kristof

Den ungarske forfatter Agota Kristof (1935-2011) kom til den fransktalende del af Schweiz som flygtning i 1956. Kristof beskriver følelsen af at være analfabet i den nye sprogvirkelighed i sit selvbiografiske værk ”Analfabeten” fra 2004.

Abdulrazak Gurnah

Det er svært at adskille Abdulrazak Gurnahs forfatterskab og akademiske karriere fra hans personlige historie. Gurnah er født i 1948 på Zanzibar i Østafrika, men øens blodige revolution i 1964 drev ham på flugt til Storbritannien, hvor han har boet siden.