eventyrlige fortællinger

Kim Leine (børn og unge)

Med sine indtil videre ni romaner har Kim Leine markeret sig som en vægtig og populær voksenbogsforfatter.

Lene Dybdahl

Fantasyserien ”Nøglens vogtere” er Lene Dybdahls debut som forfatter.

Neil Gaiman

Indledning

Først og fremmest er Neil Gaiman en historiefortæller. Hvad end det er tegneserier, børnebøger eller romaner han skriver, er historien og skabelsen af et nyt univers, læseren kan undersøge og fortabe sig i, altid i centrum.

Nick Clausen

Nick Clausen er en yderst produktiv og populær børne- og ungdomsforfatter. Han bevæger sig i sit forfatterskab på grænsen mellem det normale og det fantastiske.

Eva Tind

Eva Tind undersøger i sine skønlitterære værker identitetsdannelse og tilfældighedsprincipper i et forsøg på at nedbryde tabuer om race, køn og oprindelse.

Lars Frost

Eksperimenterende, legende, charmerende, udfordrende og stille og rolig skriver Lars Frost om litteratur, hverdag, venskab, kærlighed, ansvar og godt og skidt i mennesket og samfundet i det hele taget.

Mikkel Birkegaard

Indledning

Er man bognørd med hang til eventyrlige konspirationer og filmisk dramatik, så er Mikkel Birkegaards forfatterskab et bekendtskab værd.

Michael Chabon

Når Pulitzer-prisvinderen Michael Chabon henvender sig til voksne, er det med et kritisk øje på det amerikanske samfund.

Tove Jansson (børn og unge)

Tove Janssons historier og figurer er kendt og elsket af børn og voksne over hele verden. Den første bog om Mumitroldene udkom i 1945. Her er Mumitrolden på jagt efter sin eventyrlystne far, der er stukket til søs med de selvlysende Hatifnatter.