historiske romaner

Exofiktion

Exofiktion kendetegnes ved, at omdrejningspunktet er en virkelig person, som bliver fiktionaliseret.

Jesper Bugge Kold

Hvordan reagerer mennesket, når det befinder sig i en undtagelsestilstand? Det er en af de ting, Jesper Bugge Kold undersøger i sine bøger.

Guzel’ Jachina

Guzel’ Jachina slog igennem med sin debutroman ”Zulejkha åbner øjnene”, der udkom i Rusland i 2015 og siden er blevet filmatiseret og oversat til over 40 sprog.

Lucinda Riley

Den nord-irske bestsellerforfatter Lucinda Riley havde en kortvarig skuespillerkarriere inden hun som 24-årig sprang ud som forfatter. Hun udgav otte romaner under navnet Lucinda Edmonds og holdt så en tiårig pause fra skriveriet imens hun stiftede familie.

Sofie Malmborg

Den ærgerrige danske slavehandler Frederik Bargum er centrum for fortællingen i Sofie Malmborgs prisvindende debut ”Bargums synder”, der udkom i 2020.

Anne Marie Ejrnæs

De kvindelige karakterer står stærkt i Anne Marie Ejrnæs’ forfatterskab. Gennem et sanseligt og impressionistisk sprog giver Ejrnæs læseren adgang til kvindernes bevidsthed, hvor følelser, intellektuelle refleksioner og skarpe analyser af kønshierarkier kommer til udtryk.

Klas Östergren

Klas Östergren er ikke uden grund en af Sveriges absolut største samtidsforfattere. Hans gennembrudsroman ”Gentlemen” blev ved udgivelsen i 1980 omgående kult blandt svenskerne, og siden har hans romaner sikret ham en central plads på den svenske forfatterscene.

Lars Mytting

Norske Lars Mytting skriver med stor intensitet og sprudlende fortælleglæde, og hans roman "Svøm med dem som drukner" er blevet beskrevet som en krimi uden et mord.

Lars Johansson

Bevæbnet med datoer, stedsangivelser, virkelige hændelser og rigtige mennesker skriver Lars Johansson historiske murstensromaner om, hvordan Anden Verdenskrig brød ind i almindelige menneskers hverdag og liv.

Zadie Smith

Britiske Zadie Smith bliver et internationalt hovednavn på Word Festival 2024, som afholdes i Odense den 2.-4 februar.