historiske romaner

Sofie Malmborg

Indledning

Den ærgerrige danske slavehandler Frederik Bargum er centrum for fortællingen i Sofie Malmborgs prisvindende debut ”Bargums synder”, der udkom i 2020.

Anne Marie Ejrnæs

Indledning

De kvindelige karakterer står stærkt i Anne Marie Ejrnæs’ forfatterskab.

Klas Östergren

Indledning

Klas Östergren er ikke uden grund en af Sveriges absolut største samtidsforfattere.

Lars Johansson

Indledning

Bevæbnet med datoer, stedsangivelser, virkelige hændelser og rigtige mennesker skriver Lars Johansson historiske murstensromaner om, hvordan Anden Verdenskrig brød ind i almindelige menneskers hverdag og liv.

Stig Dalager

Indledning

Siden sin debut har den danske forfatter Stig Dalager gennem mere end tre årtier skrevet bøger inden for næsten alle genrer. Mest kendt er han dog nok for sine romaner der kombinerer det faktuelle og det fiktive. Det har bl.a. udmøntet sig i biografiske romaner om H.C.

Carsten Jensen

Indledning

Før det overvældende skønlitterære publikumsgennembrud med romanen ”Vi, de druknede” var Carsten Jensen mest kendt som kritiker, samfundsdebattør og forfatter til nogle meget solgte bøger om at rejse i Østen.

Lars Frost

Indledning

Eksperimenterende, legende, charmerende, udfordrende og stille og rolig skriver Lars Frost om litteratur, hverdag, venskab, kærlighed, ansvar og godt og skidt i mennesket og samfundet i det hele taget.

Hanne Reintoft

Indledning

Hanne Reintofts skønlitterære forfatterskab tager læserne med på en rejse gennem Danmarkshistorien fra middelalderen og frem til år 1900.

Hanne Marie Svendsen

Indledning

At dykke ned i Hanne Marie Svendsens mangfoldige forfatterskab er både en fængende, gribende og stærk oplevelse. Med sit musiske sprog og sine fantasifulde historier, som f.eks.