klimalitteratur

C.Y. Frostholm

I C.Y. Frostholms forfatterskab er grænserne mellem genrerne udvisket. Han forener lyrik, prosa, erindringer, opslagsord og fotos og skaber eksperimenterende og poetiske bøger, der er nogle af de mest originale og smukke i Danmark.

Jens Liljestrand

Sverige brænder, aktivister smadrer Stockholm og velfærdsstaten har opgivet at redde sine borgere fra et infernalsk klimakollaps.

Rasmus Daugbjerg

Da Rasmus Daugbjergs anden roman ”Trold” udkom i 2022, blev den af flere anmeldere betegnet som en troldebog for voksne – altså en fortælling med karakterer, man typisk ville placere i en børnevenlig eventyrverden, men som er alt andet end for børn.

Naturen i litteraturen

Naturen har til alle tider givet næring til litteraturen. I romantikken fik den en sand opblomstring som det sted, den martrede sjæl kunne søge hen for at finde genkendelse og forglemmelse, eksempelvis i Goethes "Den unge Werthers lidelser".

Klimafiktion og økokritik

Klimaforandringer sætter spor i litteraturen

I litteraturen kan man skrive undergangsscenarierne helt derud, så de klimaforandringer, vi ved finder sted, men ofte endnu ikke kan mærke på egen krop som andet end usædvanlige udsving

Henrik Nilaus

Henrik Nilaus har siden debuten i 1984 skrevet bøger for børn og unge med noget på hjerte. Hans forfatterskab rummer både dystre atom-dystopier, knugende skildringer af mobning og dens konsekvenser og humoristiske detektivromaner.

Kristina Stoltz

Kristina Stoltzs romaner har en realistisk og samtidig poetisk stil, der på nærmest inciterende vis fører læseren ind i fortællingen.