krimi

Dan Turèll

Indledning

Karismatisk selviscenesættelse og et særligt blik for sprog og humor gjorde Dan Turèll til en af sin tids mest kendte danske forfattere.

Yrsa Sigurðardóttir

Indledning

Den islandske forfatter Yrsa Sigurðardóttir skriver romaner om mord, børn, der forsvinder og alle de fejl, vi mennesker har.

Caroline Ørsum

Indledning

Caroline Ørsum skriver rørende romaner om livets store udfordringer og om at være ung. I hendes bøger er der altid et ”jeg”, der på sin helt egen måde skal finde ud af at være til her i verden.

Magnus Montelius

Indledning

Svenske Magnus Montelius er en samfundsvidende forfatter, der i sine krimiromaner trækker på erfaringer fra arbejde og rejser i blandt andet det tidligere Sovjetunionen.

Don Winslow

Indledning

Få forfattere har beskæftiget sig så længe og indgående med narkokriminalitet som den amerikanske forfatter Don Winslow.

Pierre Lemaitre

Indledning

Den franske forfatter Pierre Lemaitre er især kendt for sine krimier om politikommissær Camille Verhoeven, men han har også skrevet en række selvstændige kriminalromaner.

Nina von Staffeldt

Indledning

Hyggekrimi, arctic noir og femikrimi. Nina von Staffeldts kriminalromaner om Sika Haslund, der rodes ind i mysterier om smugling, korruption og gamle Nazi-skatte i Grønland er blevet kaldt mange ting.

Lise Bidstrup

Indledning

Hestepiger, onde cirkusdirektører og preppere, udstyret med gokkesokker og håndvåben. Lise Bidstrup kommer vidt omkring i sit forfatterskab.

Steffen Jacobsen

Indledning

Er man til krimi, spænding og storstilede forbryderjagter, er man i godt selskab hos Steffen Jacobsen.