litteratur

Ia Genberg

Man siger, at djævelen ligger i detaljen, men måske ligger sandheden om et menneske også i detaljen. Eller i detaljerne, som er titel på svenske Ia Genbergs prisvindende roman, hvori en febersyg forfatter åbner porten til melankolske erindringer om fire tabte relationer i hendes liv.

Claire-Louise Bennett

Claire-Louise Bennetts bøger er de seneste år blevet nogle relativt store internationale succeser.

W.G. Sebald

Indledning

Den tyske forfatter W.G. Sebald døde i 2001 alt for tidligt i en alder af kun 57. Han var uddannet akademiker, og så i litteraturen særligt en form, der kunne krydse flere genrer og grænser mellem både det æstetiske og videnskabelige såvel som mellem romanen og essayet.

Thomas Bernhard

Hos den østrigske forfatter og dramatiker Thomas Bernhard er det sociale makabert, fuld af misforståelser og statusmæssig stillen sig an.

Amalie Smith

Indledning

Amalie Smith har med sine originale udgivelser viet verden omkring sig en detaljeorienteret og præcist registrerende opmærksomhed.

Daniel Sjölin

Indledning

Udover at være et kendt ansigt som studievært på litteraturmagasinet Babel på den anden side af Øresund, har svenske Daniel Sjölin vakt markant opsigt med sine tre romaner, som alle centrerer sig om sproget og ikke mindst de sproglige forudsætninger for arb