rejser

Ingrid Nymo

Ingrid Nymo er opvokset i Thy og uddannet ved Talentskolens forfatterlinje. Hun har bidraget til litterære tidsskrifter med poesi og prosa og undervist på Testrup Højskoles skrivelinje.

Kristin Vego

Den dansk-norske forfatter Kristin Vego debuterede med novellesamlingen ”Se en sidste gang på alt smukt” i Danmark i 2022 og modtog samme år Bogforums debutantpris. Novellerne havde allerede året inden høstet ros i Norge og modtaget Tarjei Vesaas' debutantpris 2021.

Andreas Pedersen

Indledning

Andreas Pedersen skriver om det moderne landboliv, ung kærlighed og andre menneskers bevægelser. Med intens opmærksomhed, begejstret åbenhed og sproglig koncentration indfanger han øjeblikke af fryd i kraftfulde sætninger.

Olga Tokarczuk

Polske Olga Tokarczuk er en af de mest læste og anmelderroste forfattere i sit hjemland. Med gribende personskildringer og fortællinger om kærlighed, angst og fortvivlelse over tilværelsen samt filosofiske betragtninger og diskussioner er der i hendes romaner både til hjertet og intellektet.

Thomas Boberg

 

Thomas Bobergs forfatterskab bærer præg af uro og længsel efter et eller andet derude. Ud af det er kommet en lang række digte, et par romaner og nogle af de bedste rejseskildringer i dansk litteratur.

Paulo Coelho

Paulo Coelhos univers er fyldt med selvstændige, foretagsomme hverdagshelte og -heltinder, der uagtet alverdens besværligheder klør på med krum hals og for det meste med succesfuld udgang.

Ib Michael

Ib Michael er særligt kendt for sin forkærlighed for fremmede sprog og kulturer, som manifesterer sig i magisk realistiske romaner, hvor grænserne mellem tider, bevidstheder og verdener gang på gang overskrides.

Vagn Lundbye

Vagn Lundbye har skrevet inden for mange genrer. Dog kredser de mange forskellige udgivelser om de samme emner: naturen, dyrene og det oprindelige menneskes kultur og forankrethed i naturen. Vagn Lundbye erklærede tidligt et åndeligt slægtskab med forfatteren Albert Dam.

Lis Andersen

Nysgerrighed, impulsivitet, tro og kærlighed er nogle af nøgleordene til Lis Andersens brogede forfatterskab, som siden debuten i 1931 er blevet til ca. 50 bøger.

Troels Kløvedal

Den danske eventyrer Troels Kløvedal har sejlet jorden rundt med skiftende besætninger på sit tomastede sejlskib Nordkaperen og har gennem sit liv generøst delt ud af sine rejser og sit liv i bøger og tv-udsendelser.