slægtsromaner

Anna Elisabeth Jessen

Indledning

En brevveksling fra skyttegravene under Første Verdenskrig blev startskuddet til arbejdet med Anna Elisabeth Jessens debutroman ”Om hundrede år”.

Alice Zeniter

Indledning

Kun 16 år gammel debuterede franske Alice Zeniter med sin første roman, og siden da har hun skrevet yderligere fire, som alle har vundet priser og ros fra kritike

Siri Ranva Hjelm Jacobsen

Indledning

Det er store temaer, Siri Ranva Hjelm Jacobsen jonglerer med i sit forfatterskab, hvor national identitet, kultur og menneskets forhold til natur (og vice versa) sættes i scene.

Malene Ravn

Indledning

Malene Ravn demonstrerer med sit forfatterskab på tre romaner, at hun både mestrer at skrive den korte roman, der dirrer af fortættet drama, og den store slægtsfortælling med et stykke Danmarkshistorie som kulisse.

Joseph Roth

Indledning

Joseph Roth blev født i det Østrig-Ungarske dobbeltmonarki, men mistede sit hjemland da imperiet gik under ved Første Verdenskrig. Det tab blev en afgørende faktor for Roths forfattergerning, bl.a. i hovedværket ”Radetzkymarch”.

Maren Uthaug

Indledning

Maren Uthaug skriver om det gale og upolerede i livet, hendes humor er rå og morbid, og tonen sarkastisk.

Anne B. Ragde

Indledning

Den norske forfatter Anne B. Ragde er mest kendt for sin populære Berlinpopler-serie om familien Neshov fra Trondheim. Bøgerne har solgt over en million eksemplarer, og de tre første bøger er lavet som et teaterstykke og en TV-serie.

Kjell Westö

Indledning

Kjell Westö er kendt for at skildre 1900-tallets Finland og særligt hovedstaden Helsingfors fra tiden som russisk fyrstedømme til moderne velfærdsstat.

Eugen Ruge

Indledning

Eugen Ruge debuterede overbevisende i Danmark i 2012 med romanen ”I tider med aftagende lys”, som er blevet rost af et begejstret europæisk anmelderkorps og vandt Deutsche Buchpreis 2011.

Nicole Krauss

Indledning

Nicole Krauss er ofte blevet kaldt amerikansk litteraturs wunderkind.