spændingsbøger

Ken Follett

Den walisiske forfatter Ken Follett er kendt for sine spændingsromaner og historiske romaner, som har millioner af læsere verden over. Han fik sit gennembrud i 1978 med spionromanen ”Nålens øje”.

Jens Henrik Jensen

11 murstensromaner er det blevet til siden debuten med “Wienerringen” i 1997. Tre handler om den hårdkogte CIA-agent Jan Jordi Kazanski og tre om den stridbare politiassistent Nina Portland fra Esbjerg.

Dean R. Koontz

Dean Ray Koontz voksede op med en fordrukken og voldelig far og begyndte tidligt at forsvinde ind i fiktionens verden. Allerede som niårig skrev han historier, som han solgte til sine venner og naboer.

Kirsten Holst

Indledning

Dansk forfatter. Har hovedsageligt skrevet krimier og ungdomsbøger.

Jean-Christophe Grangé

Indledning

Den franske forfatter Jean-Christophe Grangé har skrevet en række medrivende spændingsromaner om mystiske sammensværgelser og hensynsløse seriemordere.

Don DeLillo

Don DeLillo er en af de væsentligste udforskere af mentaliteten i det 20. og 21. århundredes Amerika. I over 50 år har han bidraget med fortællinger, som spejler samtiden og viser brudfladerne i den glitrende, amerikanske overflade.

Len Deighton

Engelsk forfatter. Har skrevet spion- og spændingsromaner

Leif Davidsen

Danmark har efterhånden udviklet en tradition for, at journalister og udenrigskorrespondenter omsætter deres erfaringer til politiske thrillers. En af de mest markante eksponenter for denne trend er Leif Davidsen. I firserne var han hele nationens Mr.

Dan Brown

Dan Browns hæsblæsende spændingsromaner om hemmelige selskaber og mystiske sammensværgelser har skudt ham til tops på bestsellerlister verden over.