spændingsbøger

Ken Follett

Indledning

Den walisiske forfatter Ken Follett er kendt for sine spændingsromaner og historiske romaner, som har millioner af læsere verden over. Han fik sit gennembrud i 1978 med spionromanen ”Nålens øje”.

Dean R. Koontz

Indledning

Dean Ray Koontz voksede op med en fordrukken og voldelig far og begyndte tidligt at forsvinde ind i fiktionens verden. Allerede som niårig skrev han historier, som han solgte til sine venner og naboer.

Kirsten Holst

Indledning

Dansk forfatter. Har hovedsageligt skrevet krimier og ungdomsbøger.

Jean-Christophe Grangé

Indledning

Den franske forfatter Jean-Christophe Grangé har skrevet en række medrivende spændingsromaner om mystiske sammensværgelser og hensynsløse seriemordere.

Don DeLillo

Indledning

Don DeLillo er en af de væsentligste udforskere af mentaliteten i det 20. og 21. århundredes Amerika. I over 50 år har han bidraget med fortællinger, som spejler samtiden og viser brudfladerne i den glitrende, amerikanske overflade.

Len Deighton

Indledning

Engelsk forfatter. Har skrevet spion- og spændingsromaner

Leif Davidsen

Indledning

Danmark har efterhånden udviklet en tradition for, at journalister og udenrigskorrespondenter omsætter deres erfaringer til politiske thrillers. En af de mest markante eksponenter for denne trend er Leif Davidsen. I firserne var han hele nationens Mr.

Dan Brown

Indledning

Dan Browns hæsblæsende spændingsromaner om hemmelige selskaber og mystiske sammensværgelser har skudt ham til tops på bestsellerlister verden over.