svensk litteratur

Karin Smirnoff

Indledning

Svenske Karin Smirnoff debuterede med et brag, da hun udgav ”Jeg tog ned til bror”, der er første bind i en trilogi om den utilpassede Jana Kippo.

Tom Malmquist

Indledning

Efter to digtsamlinger bragede svenske Tom Malmquist gennem den litterære lydmur med sin romandebut ”I hvert øjeblik er vi stadig i live”, hvori han skånselsløst beretter om sit livs tragedie: Hans højgravide kæreste bl

Magnus Montelius

Indledning

Svenske Magnus Montelius er en samfundsvidende forfatter, der i sine krimiromaner trækker på erfaringer fra arbejde og rejser i blandt andet det tidligere Sovjetunionen.

Carolina Setterwall

Indledning

Sorg er ikke en lineær proces, ikke én ren følelse. Den kan føles beskidt og bølge frem og tilbage i uventede former.

Carl-Henning Wijkmark

Indledning

Den aristokratiske svenske forfatter Carl-Henning Wijkmark har et omfattende og enestående forfatterskab bag sig, som endelig er ved at blive oversat til dansk.

Lars Norén

Indledning

Den svenske forfatter Lars Norén kaldes ofte August Strindbergs arvtager, og den kontroversielle forfatter har permanent sat sit mærke på litteraturen med sine digtsamlinger, prosaværker og dagbøger og især på dramatikken.

Fredrik T. Olsson

Indledning

Fredrik T. Olssons baggrund som manuskriptforfatter inden for film og TV mærkes tydeligt i debutromanen ”Kædens sidste led”.

Gunnar Ekelöf

Indledning

Den svenske digter og essayist Gunnar Ekelöf bygger med sine digte smukke broer over meningsløshedens og fremmedgørelsens grå grøfter med det højere formål at kunne føle sig hjemme i verden.

Carina Bergfeldt

Indledning

Den svenske stjernejournalist Carina Bergfeldt, som blandt andet er kendt for sin prisvindende skildring af tragedien på Utøya, har begejstret krimilæsere både i hjemlandet og i en række andre europæiske lande med sin debutroman ”Fadermord”.