Jürgen Banscherus

Artikel type
boern
cand. mag. Katrine Lehmann Sivertsen. 2005.
Main image
Banscherus, Jürgen
Foto: Werner Baum / DPA / POLFOTO

Indledning

Jürgen Banscherus er tysk børne- og ungdomsforfatter. Flere af hans bøger er udkommet i dansk oversættelse. Han er først og fremmest kendt for serien om drengen, der i sin fritid forvandler sig til detektiven Kwiatkowski. Bøgerne om Frederik, der bor sammen med sin far, Frede, og katten Kong Frederik, er en anden populær serie fra Banscherus hånd. Der findes i forfatterskabet to gennemgående spor. For det første har det humoristiske, underfundige og underholdende en fremtrædende rolle. Det indebærer også en leg med krimigenren i serien om Kwiatkowski. For det andet indeholder forfatterskabet diskussioner af sociale problemstillinger som tyrkiske indvandreres tilværelse i Tyskland, enlige forældre, vold i hjemmet og den sociale arv.

 

52723817

Blå bog 

  • Født: 13. marts 1949 i Remscheid, Tyskland.

  • Uddannelse: Universitetsstudier i filosofi og socialvidenskab.

  • Debut: Børnebogen “Keine Hostenträger für Oya”, 1985.

  • Litteraturpriser: Preis der Leseratten des ZDF 1986. Kinderbuchpreis Bozen, 1996.  Bad Harzburger Jugendliteraturpreis, 1996. Literaturpreis Ruhr gebiet, 1997 og Berliner Kinderkrimipreis EMIL, 2001.

  • Seneste udgivelse: Jürgen: Marabuens støvle. CDR, 2016. (Der schuh des Marabu, 2014). Oversætter: Ulla Rose Andersen. (En sag for Kwiatkowski ; 23). Børnekrimi.