Bent Haller
Foto: Jens Kristian Vangsgaard

Bent Haller (børn og unge)

Artikel type
boern
Bente Strand. 1998. Opdateret af stud.mag. Nicoline Siebken Skandov, iBureauet/Dagbladet Information. 2015.
Top image group
Bent Haller
Foto: Jens Kristian Vangsgaard
Main image
Haller, Bent
Foto: Jens Kristian Vangsgaard

Indledning

Med mere end 100 bøger og flere litteraturpriser bag sig er Bent Haller en af mastodonterne inden for dansk børne- og ungdomslitteratur. Hans bøger er mest af alt bare fantastisk gode historier, som sætter sig hos enhver læser, barn som voksen. Haller lægger ikke fingre imellem, når han gennem dyr og mennesker åbner vores øjne for verdens uretfærdigheder og fortæller om de skæbner, der mister livet i dette forfald. I Hallers univers anerkendes de unge generationer netop som dem, der har den fantasi, forståelse og videbegærlighed, der skal til for at gøre verden til et bedre sted.

 

52367832

Blå bog

Født: 5. juni 1946 i Bangsbostrand i Nordjylland.

Uddannelse: Billedkunstner.

Debut: Katamaranen. Borgen, 1976.

Priser: Kulturministeriets børnebogspris, 1978. BMFs Børnebogspris, 1982. Skriver Prisen, 1996. Nordisk Skolebibliotekarforenings Pris, 2000. Silas-prisen, 2005. Statens Kunstfonds livsvarige ydelse, 2011. Ordkraft-prisen 2012.

Seneste udgivelse:  En barnlig komedie og andre fortællinger : jubilæumsantologi. Høst & Søn, 2016. Børne- og ungdomsbog.

Inspiration: Haller har ikke en yndlingsforfatter, men vender tilbage til forfattere som Thomas Mann, Hemingway, Lampedusa og Marcel Proust.

 

Hør lydklip fra 'Lazarus'

 

Se filmen Havet sangFilmcentralen

 

Bent Haller