Taiye Selasi

Artikel type
voksne
cand.mag. Birgitte Duelund Pallesen, iBureauet/Dagbladet Information. 2014.
Main image
Selasi, Taiye
Foto: Nancy Crampton

Indledning

Selvom den romandebuterende forfatter Taiye Selasi går for at være britisk, er det på ingen måde en selvfølge, hvis man kigger på hendes livshistorie. Faren er fra Ghana og moren fra Nigeria, hun er selv født i London, har boet mange år i Brooklin, USA og er nu bosiddende i Rom og New Delhi. Selasi er med egne ord en vaskeægte ”afropolit”. Og en afropolit er ikke rodløs, men har tværtimod rigtig mange rødder. Hvad man så vælger at gøre med disse rødder, er de vigtige for Selasi i både ”Ghana must go” og hendes noveller. For selvom man ikke kan undsige sig sit ophav, behøver man heller ikke tage hele traditionen på sig.

 

50971120

Blå bog

Født: 2. november 1979.

Uddannelse: Har en bachelorgrad i amerikanske studier fra Yale, 2005 og en kandidatgrad i interne relationer fra Oxford, 2007.

Debut: Ghana must go, 2013.

Litteraturpriser: Det britiske litteraturtidsskrift Granta udnævnte i 2013 Taiye Selasi til én af de 20 bedste unge britiske forfattere og ”Ghana must go” blev samme år valgt som en af de 10 bedste bøger af The Economist og The Wall Street Journal.

Seneste udgivelse: Gå væk, Ghana, Gyldendal 2014. Oversat af Juliane Wammen.

Inspiration: Toni Morrison, Penelope Lively, Alessandro Baricco, Roberto Bolaño, Arundhati Roy.