Taiye Selasi blev født i London i november 1979. Hendes nigerianske mor var børnelæge og formåede at redde både Taiye og hendes tvillingesøster Yetsa, selvom fødslen gik i gang en måned for tidligt. Selasis ghanesiske far, også læge, forlod dem kort efter fødslen og flyttede til Saudi Arabien. Den lille familie flyttede herefter til Brooklin, Massachusetts, hvor Selasi gik i skole og på gymnasium.
De udviklede et stærkt bånd de tre kvinder imellem, og Selasi forklarer selv, hvordan familien betød og stadig betyder alt for hende, og navnlig hvor vigtigt forholdet til tvillingesøsteren altid har været: ”At være tvilling, og at være min søsters tvilling, er en så definerende del af mit liv, at jeg ikke ville vide, hvordan jeg skulle være mig selv, inklusiv som forfatter, hvis ikke det på en eller anden måde stod i centrum.” (Gaby Wood: Waterstones Eleven. The Telegraph, 2013-01-14. Egen oversættelse). Ifølge Selasi kan hun og hendes tvillingesøster føle og mærke, præcis hvad den anden føler og mærker – også selvom det er på den anden side af jorden. Det er også et tema, Selasi er meget optaget af, når hun skriver.
Som ung dame begyndte Selasi på Yale, hvor hun fik en bachelor i amerikanske studier. Hun klarede det med bravour og begyndte derpå en kandidatgrad i internationale relationer på Oxford. Selasi var en mønsterelev, hun fik gode karakterer og vandt priser. Ifølge forfatteren var det imidlertid ikke så meget af lyst som af nød, eftersom familien var dybt afhængig af dydsstipendier for at kunne betale hendes uddannelse. Derfor skulle hun altid præstere i top – og derfor er hun blevet opfostret med en angst for ikke at gøre det godt nok. ”Vi blev altid nødt til at gå ud på en virkelig stor scene og at spille virkelig godt, så vi kunne fortsætte med programmet” (Gaby Wood: Waterstones Eleven. The Telegraph, 2013-01-14. Egen oversættelse), fortæller Selasi.
Selvom Selasi hævder at have haft en forfatterdrøm, siden hun var fire år gammel, var det først som kandidatstuderende, at hun satte pennen til papiret. Herefter gik det imidlertid hurtigt. Selasi skrev et skuespil og opsatte det sammen med en veninde, der tilfældigvis var den amerikanske nobelprisvinder Toni Morrisons niece. Hun blev hurtigt spottet af den kendte tante, der kunne se potentiale i den unge Selasi og gerne ville have hende til at skrive mere. Morrison gav også en deadline og et år efter stod hun med novellen ”The Sex Lives of African Girls”. Den blev hurtigt udgivet, og Selasi begyndte nu på romanen ”Gå væk, Ghana”, som blev antaget på Penguin, allerede mens den var halvt undervejs.