Dolly Alderton blev født i London i 1988 og er halvt canadisk. Hun voksede op i en middelklassefamilie, der boede i Stanmore, en forstad til London. Som teenager kom hun på kostskole, der kun var for piger, og derfor var hendes første rigtige kontakt med det modsatte køn på de sociale medier. Hun er barn af den såkaldte millennialgeneration, der dækker over gruppen født mellem 1985 og 2000, og er vokset op med medieteknologiens nye muligheder for at socialisere sig. Muligheder, der også har haft indflydelse på, hvordan Alderton knytter venskaber og intime forhold i sit voksenliv. Teknologien kan skabe en falsk fornemmelse af tæthed, mener hun: ”Mænd og kvinder i min generation talte for første gang rigtig sammen som teenagere i chatrum på nettet og på tidlige sociale medier som MSN Messenger og Myspace. Det skaber en diskrepans, og jeg tror, det er derfor, at jeg finder det så svært at kommunikere med mænd. Selv nu lærer vi hinanden at kende på sociale medier. Vi præsenterer vores identitet på sociale medier, og vi forsøger at danne intime bånd online med de mænd, vi dater.” (Kristine Nødgaard-Nielsen: Min generation har mistet pligtfølelsen. Berlingske, 2019-01-03).
Dolly Alderton har en kandidatgrad i engelsk og drama fra Exeter Universitet. Ved siden af sin forfatterkarriere arbejder hun som skribent på avisen The Sunday Times, hvor hun skriver om kærlighed, venskab og feminisme, og som podcastvært på ”Love Stories”, hvor hun interviewer skuespillere, komikere og musikere om de lidenskaber, der har været med til at forme dem. Hendes interesse for kærlighedsrelationer skinner igennem i hendes arbejdsliv. Selv har hun været single det meste af sit liv, men det har heller aldrig ligget i kortene, at hun skulle være hende, der giftede sig med sin barndomskæreste og kun havde sex med en håndfuld mænd, siger hun i et interview. (Emilie Maarbjerg Mørk: Vi har brug for en buffet af historier om, hvordan man kan være kvinde. Politiken, 2019-03-01).
Som teenager kunne Dolly Alderton ikke vente med at blive voksen, men voksenlivet har også sine udfordringer, især at blive 30 har været skelsættende for hende: ”Det er let at sige, at man ikke går op i ungdom, udseende, frugtbarhed og en mands syn på en, når de ting falder ud til ens fordel. Men da jeg blev 30, havde jeg et meget blotlæggende øjeblik, hvor jeg indså, at de ting forsvinder på et tidspunkt. De er ved at forsvinde.” (Kristine Nødgaard-Nielsen: Min generation har mistet pligtfølelsen. Berlingske, 2019-01-03).