England

Jojo Moyes

Den engelske romanceforfatter Jojo Moyes, eller Pauline Sara Jo Moyes, som hun i virkeligheden hedder, er i løbet af det seneste årti blevet en af verdens mest læste forfattere.

Claire-Louise Bennett

Claire-Louise Bennetts bøger er de seneste år blevet nogle relativt store internationale succeser.

Hilde Rød-Larsen

Indledning

Den norske forfatter Hilde Rød-Larsen udgav i 2023 romanen ”Diamantaftener”, der både er et vidnesbyrd om en psykologs misbrug af sin position og de skader, det forvolder en ung pige, og en fiktiv romanfortælling, hvor forfatteren bruger både form og indhold i jagten på sandh

Dolly Alderton

Med et glimt i øjet og et skarpsindigt sprog skriver den engelske forfatter Dolly Alderton om at forlade ungdommen og famle sig vej ind i voksenlivet. I både ”Alt jeg ved om kærlighed” (2019) og ”Spøgelser” (2021) tegner Alderton et nuanceret billede af sin generations syn på kærlighed.

Elif Shafak

Elif Shafak er en af Tyrkiets mest populære og bedst sælgende forfattere.

Ali Smith

Den skotske forfatter Ali Smiths bøger afspejler nutidens Storbritannien med en fin balance imellem vrede og humor.

Rachel Cusk

Den canadisk-britiske forfatter Rachel Cusk har skrevet romaner siden 1990’erne, og hendes første roman på dansk udkom i 1999, men det er først med sin nylige romantrilogi, at hun er blevet et internationalt kendt navn.

Henry James

Henry James er en af de helt store forfattere i amerikansk litteraturhistorie, og født ind i en velhavende New York-familie midt i 1800-tallet kunne han hengive sig fuldt ud til litteraturen.

William Blake

William Blakes digtbilleder drager med deres svømmende grænser mellem fornuft og hallucinationer. Hans fantasier på skrift kan være til den dystre side; tjek blot paraden af edderkopper i samlingen ”Ægteskabet mellem himmel og helvede”.

Ian McEwan

På trods af en stor alsidighed i stil og genre er der noget sært genkendeligt i engelske Ian McEwans værker.