forelskelse

Sofie Riis Endahl

Indledning

Sofie Riis Endahl skriver direkte til sin egen generation af digitalt indfødte unge.

Caroline Ørsum

Indledning

Caroline Ørsum skriver rørende romaner om livets store udfordringer og om at være ung. I hendes bøger er der altid et ”jeg”, der på sin helt egen måde skal finde ud af at være til her i verden.

Sabine Lemire

Indledning

Det har altid været en stor del af Sabine Lemires liv at bruge sine hænder, og det skinner igennem i hendes forfatterskab, der ud over børne– og ungdomsbøger består af hobbybøger o

Molly Balsby

Indledning

Ponyen i Molly Balsbys debut ”Ponyprivilegiet” er et unyttigt dyr, der mere er cute end brugbart. Privilegiet er at udnytte det til sin fordel.

Klas Östergren

Indledning

Klas Östergren er ikke uden grund en af Sveriges absolut største samtidsforfattere.

Luka Holmegaard

Indledning

Luka Holmegaard (tidligere Ida Holmegaard) skriver poetisk og præcist, og uanset genre har hen en særlig evne til at formidle et eksplosivt menneskeligt indre.

Gitte Løkkegaard

Indledning

Tv- og radiojournalist Gitte Løkkegaard debuterede som børnebogsforfatter i 2003 med ”Axel Højhus får en familie”. I hendes børne- og ungdomsromaner møder hovedpersonerne ofte udfordringer, som kræver nysgerrighed, åbenhed, rummelighed og opfindsomhed.

Anne-Marie Donslund

Indledning

Pigevenskaber og forelskelse er omdrejningspunkt i mange af Anne-Marie Donslunds børne- og ungdomsbøger. Hendes realistiske og humoristiske bøger skildrer alt det vidunderlige og problematiske ved ungdomslivet, som tweens og teenagepiger kan spejle sig i.

Louise Bach

Indledning

Louise Bachs ungdomsromaner om den utilpassede teenager Luna er skrevet i en rå og realistisk stil og med hovedpersonens vrede som drivkraft. Forfatteren skriver bramfrit om sex, stoffer, sorg, ensomhed og en teenagepiges forsøg på at skabe en identitet.