biografiske romaner

Maria Helleberg

Indledning

Maria Hellebergs begejstring for litteratur, stærke kvinder og historie har givet danskerne over 80 produktioner at nyde.

J.G. Ballard

Indledning

Den britiske forfatter J.G. Ballard har skrevet en række dystopiske science fiction-romaner men er også en kontroversiel kultforfatter, hvis hallucinerende og fragmentariske tekster skildrer en moderne virkeligheds fiktionsgullasch.

Stig Dalager

Indledning

Siden sin debut har den danske forfatter Stig Dalager gennem mere end tre årtier skrevet bøger inden for næsten alle genrer. Mest kendt er han dog nok for sine romaner der kombinerer det faktuelle og det fiktive. Det har bl.a. udmøntet sig i biografiske romaner om H.C.

Kristina Stoltz

Indledning

Kristina Stoltzs romaner har en realistisk og samtidig poetisk stil, der på nærmest inciterende vis fører læseren ind i fortællingen.

Birgithe Kosovic

Indledning

I århundreder har den danske historiefortæller Birgithe Kosovics serbiske slægt holdt sin blodige fortid i live med mundtlige beretninger fra generation til generation.

Christina Hesselholdt

Indledning

Christina Hesselholdt er prosaist ind til benet og skriver i et sart sansende og poetisk sprog, der ofte er krydret med en forførende fandenivoldskhed.