biografiske romaner

Joakim Garff

Joakim Garff gør afstanden mellem den sande historie og den gode fortælling så kort som mulig. Det er hemmeligheden bag den enorme succes, forskeren og teologen har haft med sine bøger om filosoffen Søren Kierkegaard.

Kristian Himmelstrup

Kristian Himmelstrups værker er skrevet med stor indlevelse og smittende energi, hvad end der er tale om en traditionel biografi om 1800-tals digteren J.P. Jacobsen eller den udsyrede udviklings- og rejseroman ”Dinosaurens sidste tango”.

Anne Marie Ejrnæs

De kvindelige karakterer står stærkt i Anne Marie Ejrnæs’ forfatterskab. Gennem et sanseligt og impressionistisk sprog giver Ejrnæs læseren adgang til kvindernes bevidsthed, hvor følelser, intellektuelle refleksioner og skarpe analyser af kønshierarkier kommer til udtryk.

J.G. Ballard

Den britiske forfatter J.G. Ballard har skrevet en række dystopiske science fiction-romaner men er også en kontroversiel kultforfatter, hvis hallucinerende og fragmentariske tekster skildrer en moderne virkeligheds fiktionsgullasch.

Stig Dalager

Siden sin debut har den danske forfatter Stig Dalager gennem mere end tre årtier skrevet bøger inden for næsten alle genrer. Mest kendt er han dog nok for sine romaner der kombinerer det faktuelle og det fiktive. Det har bl.a. udmøntet sig i biografiske romaner om H.C.

Kristina Stoltz

Kristina Stoltzs romaner har en realistisk og samtidig poetisk stil, der på nærmest inciterende vis fører læseren ind i fortællingen.

Birgithe Kosovic

Indledning

I århundreder har den danske historiefortæller Birgithe Kosovics serbiske slægt holdt sin blodige fortid i live med mundtlige beretninger fra generation til generation.

Christina Hesselholdt

Christina Hesselholdt er prosaist ind til benet og skriver i et sart sansende og poetisk sprog, der ofte er krydret med en forførende fandenivoldskhed. Hun undersøger den indre, ofte flertydige monolog, og hvordan mennesket lever med sine indre stemmer.

Maria Helleberg

Maria Hellebergs begejstring for litteratur, stærke kvinder og historie har givet danskerne over 80 produktioner at nyde.