canadisk litteratur

Michael Ondaatje

Den srilankanskfødte canadiske forfatter Michael Ondaatje er især kendt for romanen ”Den engelske patient”, som er en episk fortælling om fysiske og følelsesmæssige krigstraumer, identitet og kærlighed.

Anne Carson

”Hvorfor findes tragedierne? Fordi man er fuld af vrede. Hvorfor er man fuld af vrede? Fordi man er fuld af sorg.” Sådan beskriver canadiske Anne Carson tragediegenren.

Kim Thúy

Indledning

Kim Thúys debutroman ”Ru” er blevet rost af kritikere både i Canada, hvor den udkom på fransk i 2009, i USA, hvor den er udkommet på engelsk og i Europa, hvor den er oversat til adskillige sprog.

Emma Donoghue

Indledning

Emma Donoghue brød igennem til den store offentlighed i 2010, da hendes roman ”Room” høstede et væld af fornemme anmeldelser og prisnomineringer.

Alice Munro

Alice Munro er hvad man kunne kalde for forfatternes forfatter. Hun er en af de mest læste forfattere i sit hjemland Canada, men først da hun i 2013 modtog Nobelprisen i litteratur, fandt hun en stor læserskare i udlandet.

Douglas Coupland

Douglas Coupland er kongen af poplitteratur. Hans værker åbner sig som en sit com, en rockvideo eller et tv-drama for en umiddelbar fornøjelse og fordøjelse – det er poppen. De inviterer også til fordybelse og eftertanke for dem, som har tiden – det er litteraturen.

Margaret Atwood

Ideen om fortællingens eksistensberettigelse betegner hele Margaret Atwoods forfatterskab. Margaret Atwood er først og fremmest optaget af, hvad det vil sige at være menneske.

L. M. Montgomery

Lucy Maud Montgomery er hovedsageligt kendt for sine bøger om Anne fra Grønnebakken, som er oversat til 60 sprog og filmatiseret til tv. Her i portrættet kan du bl.a.