filosofi

Keld Conradsen

Indledning

Den aarhusiansk bosatte forfatter Keld Conradsen er geolog og filosof, og den kombination kan man mærke i hans bøger.

Olga Tokarczuk

Indledning

Polske Olga Tokarczuk er en af de mest læste og anmelderroste forfattere i sit hjemland.

Thomas Bernhard

Indledning

Hos den østrigske forfatter og dramatiker Thomas Bernhard er det sociale makabert, fuld af misforståelser og statusmæssig stillen sig an.

Teju Cole

Indledning

Terrorisme, amerikansk kolonihistorie og væggelus kommer under den intellektuelle lup hos den nigeriansk-amerikanske forfatter Teju Cole i ”Åben by” fra 2014. Ensomt vandrende i New York og Bruxelles' gader reflekterer den unge fortæller over nogle af det 21.

Jorge Luis Borges

Indledning

Med en dybtfølt respekt for læseren som sin egen kunstner og fortolker fletter argentinske Jorge Luis Borges labyrintiske spind ud af referencer til alverdens historie og litteratur.

Peter Tudvad

Indledning

Den 5. maj 2013 ville den danske filosof Søren Aabye Kierkegaard være fyldt 200 år, og det fejres med en række bogudgivelser i 2013.

Søren Aabye Kierkegaard

Indledning

Filosof, teolog, forfatter. Det er ikke nemt at placere denne sværvægteren over dem alle i dansk åndsliv gennem de seneste 200 år. For han er det hele – og mere til. En original filosof, en banebrydende teolog og en ekstraordinær forfatter.

Dag Solstad

Indledning

Dag Solstad har etableret sig som en af Norges største romanforfattere. I 1989 fik han Nordisk Råds Litteraturpris, og i de seneste år har han fået international succes.