grafiske romaner

Halfdan Pisket

Den danske tegneserieskaber Halfdan Pisket brød med et brag igennem tegneserielydmuren, da han i 2014 udgav første bind i trilogien over sin tyrkisk-armenske fars liv. Med streng disciplin har han på bare tre år færdiggjort serien, der er blevet både en kunstnerisk og kommerciel succes og bl.a.

Mikkel Sommer

Indledning

Siden barnsben har den københavnerfødte illustrator Mikkel Sommer kunnet lide at tegne det samme igen og igen.

Maren Uthaug

Maren Uthaug skriver om det gale og upolerede i livet, hendes humor er rå og morbid, og tonen sarkastisk. Både som tegner og som romanforfatter er hun provokerende og grænsesøgende, og måske fordi hun er så dygtig en håndværker, slipper hun af sted med det.

Mikkel Sommer (børn og unge)

Indledning

Siden barnsben har den københavnerfødte illustrator Mikkel Sommer kunnet lide at tegne det samme igen og igen.

Henrik Rehr

Indledning

Henrik Rehr er nok den danske tegneserieskaber, der er bedst kendt uden for landets grænser. Hans værker er oversat til et utal af sprog, og hans striber udkommer i aviser i hele verden.

Genrer

Perioder og genrer

Her kan du som underviser, elev eller bibliotekar få et overblik over dansk litteraturhistorie og et greb om de vigtigste genrer.

Katrine Clante

Indledning

Tegneseriedebutant. Det er illustratoren Katrine Clantes nyeste titel. ”Pssst!” fra 2013 er hendes første grafiske roman, men forhåbentlig ikke den sidste.

Chris Ware

Indledning

Chris Ware udråbes ofte til den bedste nulevende tegneserieskaber i verden. Den slags er selvfølgelig subjektivt, men at han har sat sit mærke på mediet er indiskutabelt.

Charles Burns

Indledning

Charles Burns er ikke bange for at tage af hovedstolen.

Daniel Clowes

Indledning

Den amerikanske tegneserieskaber Daniel Clowes har i over 20 år været en af den alternative tegneseries bannerførere. Selv hader han begrebet graphic novels, men hans værker har umiskendeligt et litterært præg.