indvandrere

Geeti Amiri

Geeti Amiri debuterede i 2016 med erindringsbogen ”Glansbilleder”, der råt og ærligt fortæller historien om forfatterens opvækst som flygtningebarn i Danmark, hvor svigt, brud og forsoning dominerer.

Johan Harstad

Indledning

Hjemløshed og kunst. Rumfart, regn på Færøerne og afsked med Stavanger.

Alice Zeniter

Kun 16 år gammel debuterede franske Alice Zeniter med sin første roman, og siden da har hun skrevet yderligere fire, som alle har vundet priser og ros fra kritikere og læsere.

Tahar Ben Jelloun

Indledning

De marginaliserede spiller hovedrollen i den fransk-marokkanske forfatter Tahar Ben Jellouns forfatterskab.

Jenny Erpenbeck

Indledning

Den tyske forfatter Jenny Erpenbeck har vundet mange europæiske anmelderhjerter med sine underfundige værker, som på én gang er kunstfærdige formeksperimenter og samtidig konkrete, ærlige og prunkløse

Kristina Aamand

Indledning

Som datter af en dansk mor og en palæstinensisk far er Kristina Aamand efter eget udsagn lidt af et omvandrende kultursammenstød.

Atticus Lish

Indledning

Selvom ”Forberedelse til næste liv” er Atticus Lishs allerførste forsøg udi romangenren – og den oven i købet udkom på et mikroskopisk og ikke særlig kommercielt forlag – fik romanen øjeblikkeligt succes hos amerikanske læsere.

Özlem Sara Cekic

Özlem Cekic er kendt for sine stærke holdninger, sin politikerkarriere og for at være en af de første kvindelige politikere med minoritetsbaggrund.

Christos Tsiolkas

Indledning

Den australske forfatter Christos Tsiolkas har med sin fjerde roman ”Lussingen” opnået et internationalt gennembrud.

Faïza Guène

Indledning

Den unge, franske forfatter Faïza Guène skriver om mennesker på samfundets bund. Mennesker, hun kender fra sin opvækst i en ghetto ved Paris: Indvandrerne, de arbejdsløse, de fattige. Dem, der henslæber deres liv på sofaen foran fjernsynet.