Can Xue
Filosoffen Susan Sontag har sagt, at Can Xue er Kinas bedste håb for en ny Nobelprisforfatter.
Filosoffen Susan Sontag har sagt, at Can Xue er Kinas bedste håb for en ny Nobelprisforfatter.
Hvad stiller man op med de anekdoter, man samler sammen gennem livet? Annette Bjergfeldt skriver dem ind i sine romaner, som er store fortællinger med kærligheden som rød tråd.
Hiromi Kawakami er en af Japans mest elskede forfattere. Gennembruddet kom med den rørende ”Senseis mappe”, der blev udgivet i Japan i 2001, og i dag er hendes værker oversat til mere end 15 sprog. Romaner som ”Nakanos genbrugsbutik” og ”Hr.
Hiroko Oyamada udvisker grænsen mellem fantasi og virkelighed i den surrealistiske ”Hullet”, hvor kvinden Asahi følger efter et mystisk væsen og falder i et hul, og den japanske forfatter vandt overbevisende den prestigefyldte The Akutagawa Prize i 2014 for kortromanen.
Legetøjsproducerende barnemordere, narkohandlere og lækre Jessica fra 8. Anders Matthesen har med sine to bøger om drengen Aske og den kamplystne og hævngerrige ninjadukke Ternet Ninja skabt en klassiker inden for børne- og ungdomslitteraturen.
Med et grundfjelds forankring på Bornholm dykker Dennis Gade Kofod ned i lokale sagn og i nutidige udfordringer med manddom, sorg og provinsens afvikling.
Kamilla Hega Holst er en børnebogsforfatter, som i et præcist og poetisk sprog fortæller fantasifulde historier om børns måde at håndtere smertefulde og kaotiske oplevelser på, som f.eks. når en forælder dør.
Med en dybtfølt respekt for læseren som sin egen kunstner og fortolker fletter argentinske Jorge Luis Borges labyrintiske spind ud af referencer til alverdens historie og litteratur.
Bag Janne Tellers virke som forfatter ligger en fortid som rådgiver for FN og EU. Det kan mærkes i teksterne. Krig, landegrænser og flygtningestrømme smeltes sammen med store spørgsmål om livets mening og moralens grænser i et moderne vesten.
Islandske Sjón skaber sin egen forening af drømmesyn og realisme i digte og romaner, der har nået et større internationalt publikum.
Er du biblioteksbruger eller elev?