nordic noir

Steffen Jacobsen

Indledning

Er man til krimi, spænding og storstilede forbryderjagter, er man i godt selskab hos Steffen Jacobsen.

Jesper Stein

Indledning

Bydelen Nørrebro er udgangspunkt for Jesper Steins krimiserie om den hårdkogte og kompromisløse vicepolitikommissær Axel Steen.

Jens Østergaard

Indledning

Russisk folketro, videnskab, mishandlede børn og en danskvandsdrikkende politibetjent er nogle af de virkemidler, Jens Østergaard benytter sig af til at skabe gys og gru i sine kriminalhistorier. Forbrydelsernes afsæt er sagnfortællinger og vrangforestillinger.

Stefán Máni

Indledning

En dag i 1995 sagde islandske Stefán Máni farvel til sit fabriksarbejde, satte sig ind i sin Lada med sit manuskript og kørte til Reykjavík for at udgive det.

Johan Theorin

Indledning

Siden krimidebuten i 2007 har svenske Johan Theorin modtaget et utal af priser og anerkendelser for sine bøger. Da han trådte ind i den skandinaviske slipstrøm af kriminalromaner, var det med en tone og tempo, der adskilte sig fra mængden.

Åsa Larsson

Indledning

Svenske Åsa Larsson er en af de mest læste krimiforfattere lige nu – både hjemme og i Danmark.

Christian Dorph

Indledning

Christian Dorph rammer skarpt både krimiens hårdtslående realisme og poesiens fine følsomhed.

Håkan Nesser

Indledning

Enhver stor svensk krimiforfatter har sit særkende i offentligheden. Camilla Läckberg er den lækre, Lars Kepler den anonyme, Stieg Larsson den døde revolutionære og så videre. Håkan Nesser er den vise og den afslappede.