nordic noir

Steffen Jacobsen

Er man til krimi, spænding og storstilede forbryderjagter, er man i godt selskab hos Steffen Jacobsen.

Jesper Stein

Bydelen Nørrebro er udgangspunkt for Jesper Steins krimiserie om den hårdkogte og kompromisløse vicepolitikommissær Axel Steen.

Jens Østergaard

Indledning

Russisk folketro, videnskab, mishandlede børn og en danskvandsdrikkende politibetjent er nogle af de virkemidler, Jens Østergaard benytter sig af til at skabe gys og gru i sine kriminalhistorier. Forbrydelsernes afsæt er sagnfortællinger og vrangforestillinger.

Stefán Máni

Indledning

En dag i 1995 sagde islandske Stefán Máni farvel til sit fabriksarbejde, satte sig ind i sin Lada med sit manuskript og kørte til Reykjavík for at udgive det.

Jógvan Isaksen

Mord på Færøerne er en yderst sjælden begivenhed og forekommer stort set ikke.

Johan Theorin

Indledning

Siden krimidebuten i 2007 har svenske Johan Theorin modtaget et utal af priser og anerkendelser for sine bøger. Da han trådte ind i den skandinaviske slipstrøm af kriminalromaner, var det med en tone og tempo, der adskilte sig fra mængden.

Åsa Larsson

Svenske Åsa Larsson er en af de mest læste krimiforfattere lige nu – både hjemme og i Danmark. Alene i Sverige er hendes bøger solgt i mere end 1 million eksemplarer, og både i Sverige og Danmark ligger hendes seneste krimi ”Som offer til Molok” på top ti over de mest læste bøger.

Jørn Lier Horst

Et pigehoved på en pind og afhuggede fødder, der skyller i land på en strand.

Christian Dorph

Indledning

Christian Dorph rammer skarpt både krimiens hårdtslående realisme og poesiens fine følsomhed.