novelle

Naja Marie Aidt

Indledning

Det moderne liv står centralt i Naja Marie Aidts forfatterskab. Senest i romanen Sten saks papir, men også i hendes digte, noveller og teaterstykker kredser hun om, hvordan mennesker lever sammen, kommunikerer og kommer ud af det med hinanden.

Genrer

Perioder og genrer

Her kan du som underviser, elev eller bibliotekar få et overblik over dansk litteraturhistorie og et greb om de vigtigste genrer.

Jan Sonnergaard

Indledning

Da Jan Sonnergaards debut “Radiator” udkom i 1997, blev han hurtigt udnævnt til talsperson for en ny, rå halvfemserrealisme.

Pia Juul

Indledning

Genvordigheder nedskrevet med let hånd. Sådan har Pia Juul selv beskrevet sin litteratur, hvor det humoristiske og det foruroligende går hånd i hånd. Vores måde at bruge sproget på er en anden vigtig tematik i forfatterskabet.

Karen Blixen

Indledning

Karen Blixen er en af de mest internationalt kendte danske forfattere. Hendes litteratur fascinerer på én gang millioner af almindelige læsere og udfordrer samtidig de mest kræsne litteraturforskere.

Steen Steensen Blicher

Indledning

Præsten, vandringsmanden og forfatteren Steen Steensen Blicher (1782-1848) er en af de betydeligste skikkelser i den danske litteraturhistorie.