savn

Deniz Kiy

Deniz Kiy debuterede i 2021 med digtsamlingen ”Blå øje (türkü)”. Digtene i bogen er tætte, koncentrerede og rytmiske i deres udtryk. Det er digte, der kredser om familie, identitet, sorg, hjem og tab. Der er en intimitet og en nærhed i digtene.

Silas Toft

Den danske digter Silas Toft debuterede i 2023 med ”solen er en fod bred”, der tegner konturerne til et ungdomsliv under coronapandemien med cigaretrygning, isolation, forelskelse og melankoli.

Ia Genberg

Man siger, at djævelen ligger i detaljen, men måske ligger sandheden om et menneske også i detaljen. Eller i detaljerne, som er titel på svenske Ia Genbergs prisvindende roman, hvori en febersyg forfatter åbner porten til melankolske erindringer om fire tabte relationer i hendes liv.

Lone Elmstedt Bild

Lone Elmstedt Bilds bøger til børn og unge er fulde af undren og spørgsmål, der ikke sådan lige kan besvares. Med et filosofisk greb, et enkelt sprog og en poetisk tone skriver hun historier, der giver stof til eftertanke.

Sorg i litteraturen

Sorg er kærlighed, sorg er ”liguster, sort og bitter”, som der står i Sabitha Söderholms sorgværk "Månens urt" fra 2022. Sorg er en uafvendelig del af det at være menneske; det er en universel erfaring, der kun kan opleves personligt.

Martha Flyvholm Tode

Martha Flyvholm Todes debutroman ”På Bornholm må man græde overalt” er en indsigtsfuld og fortættet roman om at miste og om at vende tilbage til hverdagen. Om at genvinde stemmen og sætte ord på følelserne inden i.

Ursula Scavenius

Ursula Scavenius debuterede i 2015 med novellesamlingen ”Fjer”, der blev nomineret til Montanas Litteraturpris 2015 og fik Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat i 2016.

Mette Eike Neerlin

Mette Eike Neerlins børne- og ungdomsbøger er fantastisk socialrealisme, der gransker komplekse følelser og svære familiesituationer.

Rebecca Bach-Lauritsen

I sirlige sætninger viser Rebecca Bach-Lauritsen følelser frem uden at sætte ord på dem. Beskrivelser af handlinger og stemninger og undren over sproget former personerne i hendes værker.

Emma Elisabeth Nielsen

Emma Elisabeth Nielsen giver i sin debutroman et realistisk og skarpt indblik i de voksnes tragedier set fra et barns øjne. Perspektivet er i børnehøjde, men skrivestilen moden. Hun formår troværdigt og underspillet at berøre store temaer som ensomhed, længsel, afmagt og depression.